Ko sprema najbolji gulaš u Srbiji?

Čak 50 ekipa iz cele Srbije nadmetaće se u nedelju, 5. avgusta, u pripremanju gulaša na "Gulašijadi" u Svilajncu.

Izvor: B92

Petak, 03.08.2018.

10:53

Ko sprema najbolji gulaš u Srbiji?
Foto: Thinkstock

U okviru "Gulašijade", biće održan defile konja i zaprega Konjičkog kluba "Mara", a održaće se i tradicionalne srpske sportske igre, nastupiće KUD "Sinđelić" iz Svilajnca, KUD "Dimitrije Katić" iz Crkvenca, KUD "Sveta Trojica" iz Bobova.

Gulaše će ocenjivati "najeminentniji stručni žiri" - predsednik Kulinarske federacije Srbije Dejan Stanković, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije Miloš Jovanović i predsednik Master Chefs Švajcarske Jovica Đurđević.

Ovom manifestacijom Svilajnac želi da obogati turističku ponudu, ali i da promoviše kulturni identitet ovog kraja, koji je inače poznat po kuvanju dobrog gulaša. "Gulašijada" će se održati kod Siloša u Svilajncu, na putu za Crkvenac, a počeće u 12 sati. Proglašenje pobednika je u 18.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: