Teodora (10) pobedila leukemiju, a kaže, postaće doktorka

Desetogodišnja Teodora Vranješević koja se nedavno vratila iz Nemačke u rodni Kragujevac, posle uspešnog lečenja od akutne leukemije, kaže da želi da postane doktorka kad poraste, ali i da u međuvremenu pomogne deci koja su na lečenju.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

12:10

Teodora (10) pobedila leukemiju, a kaže, postaće doktorka

"Hvala svim ljudima koji su mi pomogli, jer da nije njih ni ja danas ne bi bila ovde", rekla je ova hrabra devojčica za TV Prva.

Borba za njeno ozdravlljenje ujedinila je Srbiju, region i šire, pa je za pet dana prikupljeno 350.000 evra i ona je iz duge i teške bolesti izašla kao pobednik.

Trenutno zdravstveno stanje devojčice je dobro i stabilno, rekla je njena majka Nataša Vranješević.

"Predstoji nam na svake dve nedelje odlazak na Insitut za majku i dete na čišćenje krvi, imunoglobulin na dve tri nedelje i ne mora u potpunu izolaciju kao tokom lečenja, ali još uvek moramo da vodimo računa o njenom zdravlju", kaže Nataša.

Teodora dodaje da je mama ponekad malo iznervira, jer joj stalno priča da odmori, a ona "sve može".

Vranješevići su želeli da višak prikupljenog novca proslede za lečenje druge dece, ali se nažalost Teodorino stanje pre transplantacije naglo pogoršalo i to je poskupelo lečenje.

Njen otac Bogdan Vranješević kaže da je potrošeno 350.000 evra i da su troškovi dodatno porasli za 110.000 koji su srećom već bili prikupljeni.

"Imali smo novca za sve. Hvala fondaciji Budi human. Teodora je kao pravi heroj uspela da pobedi opaku bolest i mislim da je sama sebi najviše pomogla, a nas je vukla", kažu roditelji.

Put do izlečenja trajao je 14 meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: