Mislite da je vaš engleski dobar? Ovo bizarno pravilo malo ko zna

Mnogi ne znaju da u engleskom jeziku postoji tačno određen redosled prema kojem se dva ili više prideva smeštaju ispred imenice.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

17:05

Mislite da je vaš engleski dobar? Ovo bizarno pravilo malo ko zna
Foto: Thinkstock

Pravilan redosled je:

Mišljenje (stav o imenici koju razmatramo) - veličina - godine (vreme, starost) - oblik - boja - poreklo - materijal - svrha + Imenica

Britanski novinar Metju Anderson otkrio je ovo pravilo u knjizi "The Elements of Eloquence: How to Turn the Perfect English Phrase" Marka Forsita 2013. godine, prenosi Independent.

Forsit je toliko bio iznenađen pravilom koje svakodnevno nesvesno koristi da je fotografisao stranicu na kojoj ga je pročitao, a fotografija je ubrzo postala hit na internetu.

Da li ste vi znali za ovo pravilo?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: