Selfi koji je razbesneo Saudijsku Arabiju / FOTO

Samo tri dana nakon što je Saudijska Arabija objavila da će ženama konačno biti dozvoljano da voze automobile, jedna žena za volanom izazvala je neviđeni bes u toj konzervativnoj zemlji.

Izvor: B92

Nedelja, 08.10.2017.

09:48

Selfi koji je razbesneo Saudijsku Arabiju / FOTO
GettyImages

Fejsal Badugaiš, analitičar u jednoj naftnoj komapniji, postavio je na Tviteru selfi sa svojom ženom za volanom automobila, koji je naljutio mnoge. Fotografiju je prokomentarisao rečima:

"Dok čekamo da zakon stupi na snagu, počeo sam da učim moju ženu da vozi, na bezbedan i legalan način, na jednom obezbeđenom privatnom parkingu."

Rakcije na Fejsalov tvit su, međutim, bile veoma oprečne, a mnoge su bile veoma negativne.

Neki su čak sa žestokim neodobravanjem reagovali na objavljivanje fotografije ženinog lica. Tako je jedan od tipičnih komentara glasio:

"Da li se osećaš bar malo posramljeno kada tako objavljuješ njenu sliku? Stidi se!"

I dok će žene u Saudijskoj Arabiji moći da voze automobile od juna 2018. godine, Saudijkama je još uvek zabranjeno da udaju, razvode, otvaraju sopstveni račun u banci ili da se zaposle bez dozvole svog najbližeg muškog srodnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: