Nisu samo Škotska i Katalonija: Sve regije koje žele nezavisnost

Aktivisti za nezavisnost u Škotskoj sve ozbiljnije i masovnije pozivaju na održavanje drugog referenduma o odvajanju od Ujedinjenog Kraljevstva, a nedavno održan referendum u Kataloniji samo je dodatno dodatno motivisao ljude širom Evrope na teritorijama na kojima deluju secesionistički ili autonomistički pokreti.

Izvor: B92

Utorak, 03.10.2017.

22:00

Default images

Bank of America Merrill Lynch napravio je mapu rastućih secesionističkih pokreta širom Evrope.

"Na teritorijama mnogih država sve je više jakih secesionističkih pokreta poput onih u Škotskoj, Kataloniji, Venetu ili Baskiji ili je sve više političkih partija koje zagovaraju autonomiju na političkoj sceni“, navodi se u saopštenju autora mape.

Sigurno ste za namere stanovnika mnogih oblasti koji su poželeli nezavisnost već čuli, ali verujemo da ni ne pretpostavljate da se radi o ovolikom broju. Na mapi su bojom predstavljene sve oblasti koje se na neki način bore za nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: