Na Roštiljijadi u LE pojedeno 50 tona roštilja i pečenja (VIDEO)

Leskovačku Roštiljijadu za sedam dana posetilo je više stotina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Turisti iz Bugarske, Slovačke, Grčke i svih bivših republika SFRJ pojeli su oko 50 tona roštilja i pečenja.

Izvor: B92

Nedelja, 03.09.2017.

19:55

Na Roštiljijadi u LE pojedeno 50 tona roštilja i pečenja (VIDEO)

Ne samo nekad, već se i sad u Leskovcu dobro jede. Pored vrućih i zadimljenih pljeskavica, ćevapa, uštipaka i mućkalica, dijete gube bitku.

Svakog dana štandove sa roštiljem duž glavne Leskovačke ulice posetilo je između 30 i 40 hiljada gostiju. U vreme Roštiljijade prepuni su i svi leskovački restorani. Stanari zgrada u centru grada jedini imaju privilegiju da 24 sata prate Roštiljijadu.

Za razliku od majstora roštilja, oni koji naplaćuju korišćenje javnog toaleta, ne mogu da se pohvale dobrom zaradom.

Tokom Roštiljijade održana su takmičenja majstora roštilja i učenika ugostiteljskih škola. Glavne nagrade su osvojili bugarski i niški kulinari. Na roštiljijadi je napravljena i pljeskavica od 65 kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: