Kako se jedan umetnik iz Pirota odužio svojoj školi (VIDEO)

Umetnik iz Pirota Ljuba Pejčić, inače radnik Tigar tajersa, rešio je da se na sebi svojstven način oduži školi u kojoj je stekao prva znanja – OŠ “Sveti Sava” iz Pirota.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

15:55

Kako se jedan umetnik iz Pirota odužio svojoj školi (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Uz pomoć svoje firme “Tigar tajers”, koja je obezbedila boje i materijal, i rukovodstva škole, on će do početka školske godine unutrašnjost školskog dvorišta oplemeniti muralima sa likovima Svetog Save, Ive Andrića, Nikole Tesle, ali i šarama pirotskog ćilima, detaljima iz srednjovekovne tvrđave Momčilov grad i muralom na kome je prikazana zelena jabuka – simbol ekologije i očuvanja životne sredine.

Svi murali međusobno su povezani nitima sa elementima pirotskog ćilima. Pejčić je za Pirotske vesti kazao da mu je ljubav prema slikarstvu “usadio” legendarni nastavnik likovnog Nikola Nikolić i da na ovaj način želi da se bar malo oduži školi u kojoj je stekao osnovno obrazovanje.

Pejčić u svojoj misiji nije sam, njemu pomažu i sadašnji đaci nižih razreda ove škole – Kristina Ranđelović, Natalija Krstić i Janja Erkić.

Rešile smo da pomognemo čika Ljubi kako bi naša škola bila lepša, kažu za Pirotske vesti ove talentovane vrednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: