Majmun ostavio bez struje 50.000 ljudi

Jedan babun se toliko zainteresovao za kablove u elektrani na jugu Zambije da je ostavio bez struje 50.000 ljudi, preneo je BBC.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2017.

16:59

Majmun ostavio bez struje 50.000 ljudi
Foto: Thinkstock

On je juče ujutru izazvao nestanak struje kada se popeo na elektranu i počeo da vuče kablove. Babun je preživeo "jak strujni udar" koji bi ubio čoveka, rekao je portparol elektrane Henri Kapata. On je dodao da bi u toj situaciji čovek, ako bi preživeo, odgovarao pred sudom.

Kapata je naveo da je organizacija za zaštitu životinja spasla majmuna, koji se trenutno oporavlja od "ozbiljnih povreda".

Elektrana se nalazi u zambijskom turističkom gradu Livingstonu, gde je uobičajeno da se divlje životinje slobodno kreću zbog blizine nacionalnog parka.

Snabdevanje strujom je u međuvremenu ponovo uspostavljeno u Livingstonu i okolnom području. U sličnom incidentu prošle godine jedan majmun je izazvao nestanak struje širom Kenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: