Dobro delo i kafu plaća

Žitelji Brna i turisti odnedavno na jednom od trgova u centru tog grada mogu da popiju kafu, kapućino, uz kolačiće ili čokoladice i kad nemaju nijednu krunu u džepu - dovoljno je da se obavežu da će učiniti jedno dobro delo.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2017.

10:40

Dobro delo i kafu plaća

Crveni veseli kiosk na Zelenom trgu postavio je Libor Hoženji, a finansiraju ga gradske vlasti kao podsticaj žiteljima Brna da se druže, pomažu jedni drugima i više se interesuju za svoje okruženje.

Na oglasnoj tabli kioska su ispisana dobra dela, kao: "kupiću beskućniku vodu", "podići ću smeće s tla i baciti ga u korpu", "iznenadiću nekoga ljubaznim telefonskim razgovorom", ili: "pustiću starije da sednu u prevozu". U svakom od kolačića uz kafu je ceduljica s po jednim dobrim delom.

Dovoljno je da ko želi kafu odabere nešto sa spiska ili predloži neko svoje dobro delo, obaveže se da će to učiniti već danas, a ako želi, može da se pohvali na sajtu "Dobro kafe" - kako je nazvan projekat, šta je učinio.

"Planiram da postavim kioske i na drugim mestima u Češkoj. Ljudi obično ne ostanu na jednom dobrom delu već im pređe u naviku", kazao je Hoženji za sajt projekta čeških nevladinih organizacija "Bez mržnje".

Gradske vlasti podržale su projekat i tako omogućile da u centru grada osvane kiosk Dobro kafe sa parolom "Ne plaćajte novcem, platite dobrim delom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: