Pogledajte jedan od retkih snimaka stvarne borbe Brusa Lija

Pre nekoliko dana objavljen je restaurirani snimak, jedan od svega nekoliko, na kojima se može videti stvarna borba legendarnog Brusa Lija.

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2017.

19:39

Pogledajte jedan od retkih snimaka stvarne borbe Brusa Lija
Foto: YouTube Screenshot

Reč je o snimku na kom se, prema rečima objavljivača, Brus Li bori protiv jednog od svojih najboljih učenika - Teda Vonga.

Vong je bio majstor borilačkih veština. Rođen je 1937. u Hong Kongu, a umro 2010. Zanimljiva je činjenica da Brus Li nikad nije postao majstor ni u jednoj veštini koju je praktikovao.

Priča se da je izgubio samo jednu borbu - i to kad je imao 14 godina. Do tada nije trenirao, ali silom prilika je naučio da se odbrani. Tada je došao u ruke učitelju Džimu Manu 1957, koji ga je učio ving čunu. A da je Brus bio majstor bilo koje veštine, bio bi to ving Čun.

Smatra se da nije postao majstor zbog svog mešanog porekla, odnosno činjenice da mu je ono otežavalo pronalazak sparing partnera. Pre završetka učenja kod Džima Mana, preselio se u SAD zbog studija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: