Italijanski kuvar otkriva idealno vreme kuvanja savršene paste

Pasta u svakom obliku je jedno od onih jela kojih nam nikada nije dosta. Kuvar Mario Batali otkriva koliko vremena je zaista potrebno da bi se ona savršeno skuvala.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2017.

17:15

Italijanski kuvar otkriva idealno vreme kuvanja savršene paste
Thinkstock

Ovaj majstor italijanske kuhinje iz Njujorka kaže da je testeninu potrebno kuvati minut kraće od vremena koje je propisano na pakovanju, čime se postiže da pasta ima savršenu teksturu.

Potom je potrebno da je ocedite i dodate u je sos, sa kojim bi trebalo zajedno da se kuva oko 40 sekundi.

Ne treba nikada samo "nabacati" sos odozgo preko paste u činiji, već ih svakako prvo treba, na kratko, prokuvati zajedno sa sosom.

"Ja prvo pročitam šta piše na pakovanju, pa od toga oduzmem jedan minut od vremena koje poizvođač preporučuje. Kada ih ocedim, kuvam je 40 sekundi u sosu", kaže Batali, "Dakle, stavite ih zajedno u tiganj, prokuvajte i, potom, skinite sa vatre."

Mario Batali zaključuje da će ukoliko je ovako kuvate, pasta uvek imati odličan ukus sa bilo kojim sosom da je uparite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: