Sahranjen "Rene", oproštaj kolega i fanova mesec dana posle smrti

Glumac Gorden Kej poznat po ulozi Renea Artoe u kultnoj britanskoj seriji "Alo Alo" sahranjen je u rodnom Hadersfildu mesec dana nakon što je preminuo u 76. godini života.

Izvor: B92, BBC

Petak, 17.02.2017.

15:10

Sahranjen
Foto: Getty Images

Kako javljaju britanski mediji, od Keja su se na skromnoj ceremoniji oprostili njegovi najbliži, porodica, prijatelji i kolege, a kovčeg je pronet kroz njegovo rodno mesto, pa su mu poslednji pozdrav uputili i brojni sugrađani i fanovi.

Na fotografijama koje su objavili britanski mediji od BBC, preko Mirora, do Sana, vide se i njegove kolege iz serije "Alo Alo", koji su ispunili obećanje dato nakon njegove smrti, da će biti na sahrani.

Viki Mišel (Ivet) i Su Hodž (Mimi) su išle ruku pod ruku i novinarima su rekle da im je Kej bio kao deo porodice tokom najmanje dve decenije.

"On je bio divna osoba. Nekada je bio zločest, a nekada ozbiljan, ponekad mislim i prilično usamljen. Imao je puno strana ličnosti. Voleo je da igra Renea, našao je svoju nišu, bio je sjajan u toj ulozi", rekla je ona.

Gorden Kej je rođen kao Gordon, ali se posle štamparske greške u glasilu glumačkog sindikata odlučio da prisvoji umetničko ime Gorden.

Obeležio je više decenija britanske TV komedjie, a najupečatljiviji je bio kao ugostitelj Rene u seriji koja na komičan način opisuje nacističku okupaciju Francuske.

Seriju je emitovao BBC od 1982. do 1992. godine, a Kej se kasnije nije pojavljivao često na malim ekranima.

Kej je preminuo krajem januara, nakon duge borbe sa demencijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: