Fizičari CERN-a prisiljeni da se javno "distanciraju od Satane"

Kada Veliki hadronski sudarač u CERN-u ponovo počne da radi krajem aprila, fizičari neće samo tražiti egzotične čestice; oni će testirati i novu stranu na kojoj stručnjaci odgovaraju na najčešća pitanja javnosti.

Izvor: Newser

Ponedeljak, 11.04.2016.

11:03

Fizičari CERN-a prisiljeni da se javno
Foto: Gettyimages

Zanimljivo je to da se CERN na toj strani javno distancira od demona i Satane, pošto od nastanka sudarača teoretičari zavere tvrde da će fizičari otvaranjem vrata novoj dimenziji pustiti apokaliptične sile na našu planetu.

Urednik mičigenskog lista “Dejli reporter” u septembru je objavio da bi “CERN mogao lako i iznenada, bez upozorenja, uništiti naš sivemir”. Neki su primetili i da logo ove naučne ustanove sadrži 666, znak Antihrista.

Takođe, jedna grupa je planirala protest protiv rada CERN-a, a njihov predstavnik je rekao da su te čestice “manje ili više kao planete, a malim ‘ljudima’ na njima”.

“Sve to nas je prisililo da intervenišemo”, saopštavaju iz CERN-a.

Strana napravljena u septembru ne samo da objašnjava da logo ustanove predstavlja akceleratore čestica, a ne znak Satane, nego i to da “CERN ne otvara vrata druge dimenzije”, iako fizičari ispituju da li neke čestice upućuju na njeno postojanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: