"Genitalije ne znače pol": Pevačica ponovo šokira FOTO

Pevačica Demi Lovato objavila je na svom Instagramu tekst na čak devet strana u kom se obrušila na zabave otkrivanja pola deteta koje su postale popularne poslednjih godina.

Život

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

15:29

Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins

Tokom takvih zabava budući roditelji bacaju plave ili roze konfete i balone otkrivajući tako kog pola će biti dete koje očekuju.

"Neiskreno je i netačno pretvarati se da zabave otkrivanja pola deteta nisu transfobne. To nema veze s političkom korektnošću, nego samo sa korektnošću", počela je Demi.

"Osuđujemo takve zabave, ne zbog našeg identiteta, nego zbog realnosti."

"Takve zabave su utemeljene na iluziji da genitalije znače pol i da postoje samo dve opcije, dečak ili devojčica. Ovakva definicija briše činjenicu da postoje dečaci sa vaginama, devojčice sa penisima i ljudi koji nisu ni dečaci ni devojčice. Ideja da je pol određen genitalijama kosi se sa naukom", nastavila je Lovato.
Dodala je i kako takve zabave promovišu ideju da su trans-osobe manje prirodne nego ostali.

"Samo mi sami možemo da odredimo kog smo pola", rekla je.

Pevačica je nedavno prvi put govorila o svom predoziranju 2018. godine i kako su je tad minuti delili do smrti nakon tri moždana udara i jednog srčanog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: