Savršen look za venčanje

PITANJE: Drugarica mi se udaje, htjela bih na svadbi izgledati ukusno obučena ujedno drugačije od svih, inače nisam u stilu uske majice, suknjice, štiklice, mada ako bi bila neka fina kombinacija, mogla bih i to. Imam 174/ 72.

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2006.

10:35

Default images

Venčanja jesu svečanost već sama po sebi, bez obzira gde se dešavaju i za koji broj zvanica. U zavisnosti od toga gde se slave i koliko imate godina, suknjice, uske majice… i slične za venčanje neuobičajene kombinacije mogu biti moguće, ako se lepo osmisle, ali kako vi želite da izgledate drugačije od drugih, a i nešto svečanije, onda svakako predlažem da za početak izbegnete radnje tipa Mango, Zara, Balašević…jer je dosta verovatno da će sve vaše drugarice usled nedostatka vremena ili ideje otići i kupiti jednu od tri ponuđene varijante u toj radnji.

Predlažem da za tu priliku sašijete nekakav praktičan kompletić, koji ćete i kasnije moći da iskoristite. Recimo, nekakav tanak duži sako koji se nosi na golo telo, nalik na indijski sari, a možete ga kombinovati sa nekakvim kaišem, pojasom ili mašnicom na struku koji bi optički sužili vašu bistu.

Sari može da bude u nikad prevaziđenoj crnoj boji, ili bordo, sivoj.

Možete ga nositi u kombinaciji sa uskom suknjom do kolena u stilu šezdesetih koja se sada vraća u modu. Takođe bi uz takav crni gornji deo savršeno pristajala suknja u beloj boji sa crnim tufnama, koja je sada apsolutni imperativ na modnoj sceni. To će razbiti klasičnost crnog dugačkog sakoa, koji je tu i iz praktičnih razloga da prikrije koji nesavršen deo tela.

Podignuta kosa, visoke štikle, poželjno da budu u istoj boji kao i tašna, na primer crvene boje ili ako ste za svedeniji izgled, onda u istoj boji kao sako, tačnije crnoj. Samo neka budu vrtoglavo visoke štikle, to je jedini MUST za ovu sezonu, a i za venčanja.

Pa, izdrzaće noge to jedno popodne.

Iako su gore pomenute radnje jedinstvene kada je u pitanju garderoba koja je svečana, moderna, pristojnog kvaliteta i cene, a namenjena širem tržištu, ako kupujete u njima, onda barem izbegavajte da “ skinete sve sa lutke”, tačnije da kupujete “komplete”, jer su velike šanse da šetajuci Knez Mihajlovom ulicom sretnete na desetine vlastitih dvojnica u samo jednom danu. A i takav izbor je već malo passé jer ćete izgledati kao u uniformi, što za venčanje nikako nećete poželeti. Izgledaćete kao jedna od 25 deveruši u filmu My best friend`s Wedding, koje sve imaju iste haljine, a razlikuju se samo po broju kilograma.

Uz gore ponuđenu kombinaciju, a i uz cvet na reveru, kao nakit bi idealno išli biseri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: