Veze i odnosi

Kako je živeti sa anorgazmijom?

Jedna studentkinja podelila je sa svetom svoja iskustva o tome kako je živeti sa anorgazmijom, retkim poremećajem zbog kog nije u stanju da doživi vrhunac.

Nedelja, 16.11.2014.

20:29

Autor: Daily Mail

Default images

Podeli:

Foto: Robert McDonald / Flickr.com

Megan Vord (19) nikada nije doživela orgazam i taj problem nije uspela da reši ni kada je potražila pomoć stručnjaka.

Stanje se obično povezuje sa opštom anksioznošću i nervozom, a Megan kaže da je jedno vreme zbog toga bila potpuno nezainteresovana za seks.

Na studentskom sajtu The Tab ona je napisala: “Nikada, ni jednom, ni sama, ni sa partnerom, ni uz pomoć vibratora, nisam doživela orgazam. Pretpostavljam da ne znam šta propuštam, pošto ga nikad nisam doživela i ne mogu ni da ga zamislim”.

Ona je u martu potražila pomoć seksualnog terapeuta, ali pokušaji nisu urodili plodom.

“Seksualna terapija je specijalizovani oblik kognitivno bihejvioralne terapije. Njom pokušavate da promenite nešto što psiholozi nazivaju “maladaptivnim šemama razmišljanja” o seksu.

Postoji mnogo razloga zbog kojih žena može da razvije anorgazmiju i ona može da se manifestuje na različite načine. Neke se ni ne približe vrhuncu, a najčešći uzrok je nedostatak stimulacije (u prevodu, muškarac je loš u krevetu)”, piše ova 19-godišnjakinja.

“To nije slučaj sa mnom. Imala sam četiri različite vrste vibratora. Međutim, kada se približim vrhuncu, u mojoj glavi se podiže zid i ja nevoljno prekidam svaku stimulaciju. Sve što me je privlačilo, odjednom mi postaje odbojno i ja ne mogu da nastavim. Nešto mi podsvesno govori da ne mogu da imam orgazam, a moj terapeut pokušava da preusmeri način na koji moj mozak doživljava seks”.

Uprkos terapiji, ova studentkinja iz Birmingema nije uspela da doživi orgazam i prestala je da ide na seanse.

Megan je u potpunosti izgubila interesovanje za seks, zbog čega je njena veza trpela veliki pritisak.

Ipak, njen dečko je ostao uz nju.

Ona sada planira da se vrati na terapiju u nadi da će u budućnosti imati bolji seks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare