Veze i odnosi

Jutarnji seks kao pravi užitak

Retki su muškarci koji će odbiti jutarnji seks, a ne zaostaju ni devojke.

Nedelja, 19.10.2014.

14:39

Izvor: 021.rs

Default images

Podeli:

Foto: Lies Thru a Lens /Flickr.com

Međutim, studija zvaničnog "Žurnala američkog medicinskog udruženja" svedoči da muškarci preferiraju seks ujutru, dok su žene "gladnije" kasno uveče. Zbog čega?

Nivo testosterona se preko noći povećava kod muškaraca, pošto ne postoje drugi hormoni koji bi svojim radom usporili njegov nivo. Tako se muškarci bude orni i raspoloženi za seks, a testosteron im je na veoma visokom nivou - čak 15 procenata višem od uobičajenog, u slučaju da je san trajao pet ili više časova. Ovo je razlog zbog čega se muškarci bude sa erekcijom najmanje tri puta nedeljno. Iako i žene proizvode testosteron, njegov nivo se tokom noći ne povećava u istoj razini kao kod muškaraca, a takođe je i sprečen radom estrogena i progesterona. Ova činjenica, doduše, predstavlja samo jednu zanimljivost, pošto postoji mnogo žena, a uglavnom mlađih, koje preferiraju jutarnji seks u odnosu na večernji, zbog pojačanog delovanja hormona.

Kako da obe strane uživaju u jutarnjem seksu? Pre svega, treba shvatiti da je jutarnji seks odličan podstrek za uspešan radni dan. Parovi koji najmanje dva puta nedeljno upražnjavaju jutarnji seks imaju kvalitetniju vezu, jer je jutarnji seks črvsto povezan sa intimom ljubavnog para. Kako bi vaš jutarnji seks postao uživanje, morate se sa svojim partnerom dogovoriti oko osnovnih stvari.

1. Njemu/njoj smeta jutarnji zadah?

Ovaj problem je lako rešiti. Ukoliko vam ne smeta da na sekundu pokvarite spontanost jutra, ustanite pet minuta pre vašeg partnera i operite zube. Dok se vratite u krevet, moguće je da se vaš partner još uvek nije ni probudio, a neće primetiti da ste otišli da se "sredite". Ćak i da primeti, to vam sigurno neće zameriti - čak će vam biti i zahvalan. Pokušajte da vašem partneru usadite istu naviku, čime ćete oboje imaju prijatniji i mirišljaviji jutarnji seks.

2. Njemu/njoj treba mnogo vremena da se razbudi?

Ponovo je potrebno da se malo ranije aktivirate. Ustanite pet minuta ranije i pustite neku tihu muziku, poželjno žanra koji vaš partner obožava. Lagano mazite partnera, budeći ga i dajući mu do znanja da imate plan za to jutro i da neće imati šta da vam zameri. Ovo će vašem partneru dati do znanja da vam je stalo, s ozbirom na to da odvajate vreme da detaljno isplanirate zajedničko vreme. Sve će vam se, pritom, višestruko vratiti.

3. On/ona rano kreće na posao?

Ukoliko vaš partner radi od rano ujutru ili često ima obaveze od zore, jutarnji seks možete uvrstiti u rutinu time što ćete se i vi buditi ranije. Naravno, postoji mogućnost da vaš partner ustaje taman toliko ranije koliko mu je vremena potrebno da se sredi i izađe. Ova mogućnost ne ostavlja mnogo rešenja, što znači da bi trebalo da pokušate da seks svedete na onaj "na brzaka". U tom slučaju bi oralni seks bio sasvim dovoljan, a vaš partner bi zadovoljan otišao u nove radne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.