Veze i odnosi

Seks: Šta možemo da naučimo od lezbijki?

Rezultat najnovije studije koja je postavila pitanje „ko ima najviše najboljeg seksa“, pomalo je drugačiji od onoga što bi većina mogla da pomisli, piše " Daily Mail

".

Petak, 12.09.2014.

18:55

Autor: Daily Mail

Default images

Podeli:

Odgovor na pitanje „ko ima najviše najboljeg seksa“ glasi – lezbijke.

Zapravo, i muškarci imaju prilično dobar seks (bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju), sudeći po istraživanju instituta Kinsi, koji promoviše razumevanje ljudskog ponašanja kroz seksualna istraživanja.

Rezultati pokazuju i da muškarci i lezbijke lakše stižu do orgazma – 85,1 odsto muškaraca i 62,9 odsto žena.

Žene heteroseksualke su izjavile da u 61,6 odsto slučajeva imaju orgazam s partnerom, dok ovaj procenat raste na 74,7 odsto kada su lezbijke u pitanju.

Istraživači smatraju da je to zbog toga što heteroseksualni parovi pažnju usmeravaju ka samom seksualnom odnosu – nepouzdanom putu do orgazma zbog toga što ne postoji stimulacija klitorisa.

Međutim, ovo povlači pitanje: „Šta još heteroseksualne žene mogu da nauče o seksu od lezbijki?

- Nemojte činiti seks glavnim činom

Zato što ne postoji penis (niti muški ego) i klitoris se nalazi sa spoljne strane, s penisom stvari ne započinju i ne završavaju se.

- Nemojte žuriti

Žene znaju da im je potrebno više vremena da dođu do orgazma i zato su znatno strpljivije i ne požuruju partnera.

- Nemojte biti lenji

Lezbijke u krevetu ne dele uloge u one koje „daju“ i one koje „primaju“, već se u njima smenjuju. Lenji ljubavnici nisu veliki omiljeni ni kod heteroseksualnih osoba.

- Prestanite da mislite da seks ima svoj početak, sredinu i kraj.

Zbog toga što žene mogu da imaju nekoliko orgazama tokom jednog seksualnog odnosa, ne postoji finalni kraj. Seks može da traje onoliko koliko želite i može da bude ispunjen s isto toliko orgazama.

- Pozabavite se predigrom

Nedavno istraživanje opovrglo je mit da muškarci ne vole predigru, ali ona uključuje znatno više ljubljenja, igranja s grudima i maženja kod lezbijki.

Foto: Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.