Veze i odnosi

Lezbijke češće postižu orgazam od ostalih žena

Lezbijke, po svemu sudeći, češće doživljavaju orgazam od heteroseksualki.

Subota, 23.08.2014.

18:53

Autor: Huffington Post

Default images

Podeli:

Foto: Marco Gomes / Flickr.com

Nedavna studija objavljena u Žurnalu seksualne medicine obuhvatila je uzorak od 6.151 muškaraca i žena starosti između 21 i 65 godina.

Iako odgovori muških ispitanika o učestalosti orgazma nisu mnogo varirali u zavisnosti od seksualne orijentacije (heteroseksualni muškarci doživljavali su vrhunac u 85,5 odsto slučajeva, dok je taj procenat kod homoseksualaca iznosio 84,7), kod žena je razlika bila očiglednija.

Dok su heteroseksualke doživljavale orgazam u 61,6 odsto slučajeva, lezbijke su imale vrhunac u 74,7 odsto odnosa.

Istraživači smatraju da je to možda rezultat toga što su lezbijke opuštenije u društvu žena i bolje upoznate sa ženskom anatomijom u odnosu na muškarce, pa svoje partnerke brže dovode do orgazma.

Autor studije Džastin R. Garsija koji je docent na studijama roda i direktor Kinsi instituta Univerziteta u Indijani, objašnjava da bi ovi rezultati mogli pomoći u kreiranju terapija za osobe koje pate od različitih oblika seksualnih disfunkcija.

“Štaviše, nedostatak orgazma je čest problem, pa bismo zahvaljujući ovoj studiji mogli da poboljšamo zdravstvenu negu osoba koji imaju problema sa postizanjem vrhunca”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.