Šta seks čini ženama?

Seks može da pokrene neverovatne reakcije kod žena, uključujući promenu plodnosti, imuniteta kao i promenu ishrane i ritam sna, tako što aktivira različite setove gena, tvrde naučnici.

Izvor: B92

Istraživači su proučavali voćne mušice, ali tvrde da osnovni principi mogu da se primene na brojne životinjeske vrste, pa i čoveka, kada se tokom seksa sperma oslobodi unutar ženskog tela.

Naučnici sa Univerziteta Istočne Anglije proučavali su kako ženske voćne mušice reaguju na parenje.

Otkrili su da protein koji se nalazi u spermi aktivira brojne akcije u brojnim ženskim genima.

„Već je poznato da proteini iz semene tečnosti izazivaju neverovatne promene kod žena a testiranjem ovog proteina nazvanog „seks peptid“, otkrili smo neverovatan broj promena u ženskim genima koje su se odvijale tokom vremena ali i različitim delovima tela. Istraživanje je pokazalo da je ovaj protein glavni regulator. To znači da muškarci imaju globalan uticaj na ponašanje ali i reproduktivni sistem žena“, izjavila je vođa istraživanja, Trejsi Čepmen.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Seks

Izraelski rabin nudi košer seksualna pomagala

Njihova inspiracija možda jeste egzotika - Ajfelova kula, Statua Slobode, Koloseum, ali vibratori rabina Nejtana Aleksandera imaju isključivo lokalni cilj - da ortodoksnim jevrejskim parovima pruže zadovoljenje bez krivice.

Seks ponedeljak 1.06. 13:40 Komentara: 4
strana 1 od 82 idi na stranu