Klub književnika

Malo je restorana kod nas koji decenijama uspevaju da ponude vrhunski kvalitet. Zato je Klub književnika retka sorta koja se mora čuvati i negovati.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2010.

12:59

Default images

Adresa: Francuska 7
Telefon: 011/ 26-27-931
E-mail: office@klubknjizevnika.rs

Radno vreme restorana i kuhinje: od 12.00 do 1.00, nedeljom od 12.00 do 18.00
Gradski prevoz: Autobus - 26, 27, 31, 37, 96; Trolejbus - 19, 22, 28, 29, 41
Kartice: Visa, Master, Maestro, Amex, Diners, Dina
Bašta ili terasa: da, letnja bašta, 120 mesta
Parking: u Francuskoj i okolnim ulicama; prva i treća zona
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vegetarijanski meni: u okviru menija ima vegetarijanskih jela
Vrsta kuhinje: internacionalna
Glavna jela: od 600 do 1.000 dinara
Dnevni meni: da, od 610 do 900 dinara
Rezervacija: da
Zakup: za proslave od 20 do 50 osoba
Obrok za dvoje: 3.000 dinara Čuven još i po svojim slavnim gostima, od Jean-Paul Sartrea do Richarda Burtona i Ive Andrića, ipak ne bi opstajao svih ovih godina da nije bilo savršenih gurmanluka i bezrezervno srdačne i prijateljske posvećenosti svakom gostu.

Najzaslužniji za stvaranje nadaleko poznatog brenda svakako je legendarni čika Buda, koji je i dalje tu i budno nadgleda svoj iskusni, uigrani tim.

Klub književnika ulazi u novu sezonu s krajnje korektnim cenama i dobro poznatim i proverenim Budinim jelovnikom zbog koga je uvek lepo ponovo doći.

Sada je on i malo proširen popularnim laganijim varijantama kao što su rižota i obrok-salate, a značajna novina svakako je i to što je restoran otvoren svakog dana i u vreme ručka, što ga u kombinaciji s lepom baštom čini idealnim za predstojeći letnji period.

Ručak otvorite sjajnom pitkom dunjevačom iz manastira Kovilj, a onda se odmah bacite na hladne listiće najfinije guščije džigerice, servirane s tostom i lopticama od guščije masti.

Reč je o pravoj pikanteriji koja sa fenomenalnim domaćim ajvarom pomera granice čula ukusa.

Probajte i odličnu vruću pitu zeljanicu, a zatim i izvrsne sarmice od zelja s kiselim mlekom.

Sočno teleće pečenje je izuzetno ukusno, a prosto ne pamtimo da smo negde jeli bolju mladu jagnjetinu, koja i pored toga što je pečena, ima ukus i miris kao da je upravo izašla ispod sača.

Siti i presiti ipak nećete odoleti čuvenim domaćim krempitama.

Bez obzira na to koja vam je kuhinja omiljena, da li ste ljubitelj modernih restorana ili boemskih kafana, da li ste nostalgičar ili ne — posetite ovo kultno mesto, jer se u Klubu književnika svakodnevno „iščitava“ najlepša gastronomska poezija.

Obrok za dvoje: oko 2.500 dinara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: