Proleće

U najstrožem centru grada, tridesetak metara iza Knez Mihailove ulice, a na samom Topličinom vencu, smešteno je kultno mesto više generacija beogradskih gurmana, intelektualaca i umetnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

14:07

Default images

Adresa: Vuka Karadžića 11
Telefon: 011/ 263 - 5436

Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 23.00
Gradski prevoz: Autobus - 16, 52, 53, 56, 65, 67, 75, 95
Kartice: Visa
Bašta ili terasa: da, na trotoaru, 25 mesta
Parking: parkiranje na trotoaru u okolini restorana
Jelovnik: na srpskom, engleskom, francuskom i nemačkom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vrsta kuhinje: nacionalna
Glavna jela: od 400 do 900 dinara
Doručak: da Ka „Proleću“ gravitiraju sve akademije i fakulteti u okolini, njihovi profesori ali i studenti, s obzirom na veoma pristupačne cene.

Kako u istoj ulici postoji već nekoliko zvučnijih mesta, ovaj restoran ne služi za to da biste bili viđeni, već da biste zaista dobro jeli.

Za aperitiv preporučujemo dunjevaču, originalnog mirisa i ukusa.

Kao uvod u srpsku kuhinju po kojoj je ovaj restoran poznat, izabrali smo pohovani celer sa susamom, izdašnu porciju celera sečenog na tanke listove, koji pohovan i uvaljan u susam nije zadržao svoju prepoznatljivu aromu.

U drugom predjelu, svaki zalogaj sasvim fino začinjenog rižota sa bukovačama predstavljao je novo zadovoljstvo zahvaljujući dobrom odnosu pirinča i dinstanih pečuraka.

Od gotovih jela opredelili smo se za goveđi gulaš, poslužen u zemljanoj posudi, jelo bogato svežim i mekanim komadima mesa kombinovanim sa krompirom i začinima.

Iz ponude specijaliteta sa roštilja izabrali smo rolovanu punjenu belu vešalicu, čije je meso zlataste boje bilo obogaćeno nadevom od suvog mesa i kajmaka, a njena veličina bila je dovoljna za obrok za dve osobe.

Ukoliko želite da ukusnom jelu dodate čašu vina, u „Proleću“ vas očekuje standardna vinska karta koja nudi domaća i strana vina.

Mi smo našu posetu ovom restoranu završili sočnom baklavom i svežom orasnicom koje su predstavljale fino zaslađenje uz domaću kafu.

Obrok za dvoje košta 2.700 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: