Malevilla

Iako su splavovi sinonim za dobar provod u Beogradu, retki su oni koji svojom ponudom, higijenom i čvrstinom gradnje zaslužuju da se nazovu ugostiteljskim objektom.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2010.

13:24

Default images

Adresa: Kej oslobođenja bb
Telefon: 011/ 307 - 7575, 307 - 7576

Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 24.00
Gradski prevoz: Autobus - 15, 84, 704, 706, 707
Kartice: Dina, Master, Maestro, Visa
Parking: kod hotela „Jugoslavija“, uz naplatu
Muzika: četvrtkom, petkom i subotom živa svirka, evergreen, pop
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Vrsta kuhinje: riblja
Glavna jela: od 500 do 1.500 dinara
Rezervacija: da
Prostorija za nepušače: da „Malevilla“ je jedan od onih koji ispunjavaju sve ove standarde i nije čudo što se ovog popodneva među sablasno praznim lokalima na keju jedino ovaj splav mogao podičiti veselim žagorom klijentele koja uživa u njegovoj gastronomskoj ponudi.

Iako riblji specijaliteti čine samo trećinu jelovnika, ovde se retko kada jede nešto drugo osim rečne i morske ribe.

Zato smo i mi krenuli od guste, pikantne, veoma hranljive riblje čorbe bogate čvrstim belim mesom, toliko da smo ugrozili apetit za nastupajuća jela.

Za jačanje apetita dolazi kugla riblje paštete, blago začinjena i odlična kao namaz preko integralnog kuver peciva.

Punjene lignje, kao prvo glavno jelo, bile su do vrha filovane kačkavaljem i sitnim komadima mesnate pančete, uz to fino grilovane, krupne i sveže. Nažalost, utisak je da je zbog tolike količine istopljenog sira i suvog mesa izgubljen karakterističan šmek ovih morskih mekušaca.

Na drugom tanjiru stižu tanki šnitovi dimljene pastrmke, sa svega nekoliko sitnih kostiju, prekriveni izdašnim sosom od zelene jabuke uronjene u neutralni majonez, sečene zajedno sa ljuskom, zbog čega je preliv zadržao osvežavajući ukus.

Za kraj smo ostavili srneća leđa sa korom prepunom badema i bogatom čokoladnom glazurom, ukrašena velikom kuglom šlaga naježenog čokoladnim mrvicama.

Obroke su služili sredovečni, samouvereni konobari koji ništa ne zapisuju i ništa ne zaboravljaju.

Otmen enterijer, dobra muzika i vrhunska klimatizacija preporučuju ovaj splav kao mesto gde bez stida možete da dovedete poslovne partnere, stare prijatelje ili tetku iz Australije.

Obrok za dvoje košta 3.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: