Čorba od suvog mesa

Sastojci: 300 g suvog mesa, 1 glavica crnog luka, 1 veza zeleni za supu, 2 kašike koncentrata paradajza, 2 čena belog luka, 1 dl pavlake, 2 kašike mlevene paprike, 1 kašika sirćeta, 1 žumance

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

14:02

Default images

Priprema

Suvo meso oprati u mlakoj vodi, zatim naliti 1-1,5 l hladne vode i na umerenoj vatri kuvati. Kada je meso dopola kuvano, dodati očišćen luk i zelen za supu.

Kuvati dalje dok meso i povrće ne omekšaju. Omekšalo meso i povrće izvaditi iz supe, supi dodati paradajz, sitno seckan ili izgnječen beli luk i još kuvati 5-10 minuta, zatim procediti.

Pola pavlake, brašno, mlevenu papriku i sirće umutiti i ukuvati uz stalno mešanje u proceđenu supu, koja sasvim lagano vri. Na tihoj vatri kuvati još 10-15 minuta. Kada je čorba gotova, skloniti je sa vatre.

Meso i zelen iseći na kocke i dodati u čorbu. U činiju za čorbu umutiti žumance i preostalu pavlaku, polako dolivati čorbu.

Za još recepata posetite www.kuvajsam.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: