Recepti

Tartalete s kremom od bele čokolade

Plod koji je poznat još od biblijskih vremena zbog svog neodoljivog slatkog ukusa, odvajkada je bio sastojak vrhunskih poslastica. Predstavljamo vam četvrti od šest deserata u kojima smokva ima glavnu ulogu.

Foto: Luca Colombo/ Studio XL
Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"

Utorak, 16.11.2010.

12:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Tartalete s kremom od bele cokolade Za 8 osoba potrebno je: 200 g brasna, 60 g kakao praha, 120 g hladnog putera isecenog na kockice, 60 g secera u prahu, 1 jaje, 400 g smokvi, 200 g bele cokolade, 2 dl slatke pavlake i prstohvat soli. Testo: izblendirajte brasno sa kakaoom, solju, puterom i secerom da dobijete mrvicastu smesu. Dodajte jaje i kratko blendirajte. Sakupite testo, oblikujte ga u kuglu i umotajte u strec foliju. Prebacite ga u frizider na oko 30 minuta. Razvucite testo i njime oblozite 8 kalupova za tartalete precnika 7 cm. Izbockajte dno viljuskom i odsecite visak testa koji prelazi preko ivica kalupa. Smokve operite, obrisite, isecite ih na kriskice, rasporedite na dno tartaleta i pecite oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180˚C. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Iseckajte belu cokoladu, dodajte joj slatku pavlaku i rastopite je na pari. Prebacite u frizider na pola sata ili dok ne pocne da se steze. Potom je mikserom izmutite da dobijete penast krem, rasporedite je u tartalete preko smokvi i po zelji ukrasite s jos smokvi i cokolade. Priprema: 35 minuta + 1 sat Kuvanje: 30 minuta Trosak: 623-723 din. 585 kcal po porciji Simfonija ukusa Hrskave spoljasnjosti, a mekog srca, ove tartalete usrecice sve one koji su zavisnici od cokolade. Da bi testo dobro prianjalo uz kalupe i tako savrseno odrzalo oblik, prstima ga dobro utisnite u svaki nabor kalupa. Dno izbockajte viljuskom da testo ne bi naraslo tokom pecenja, pa po njemu poslazite kriske smokve tako da se delimicno preklapaju. Plod koji je poznat jos od biblijskih vremena zbog svog neodoljivog slatkog ukusa, odvajkada je bio sastojak vrhunskih poslastica. Predstavljamo vam cetvrti od sest deserata u kojima smokva ima glavnu ulogu. Foto: Luca Colombo/ Studio XL Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe" Plod koji je poznat jos od biblijskih vremena zbog svog neodoljivog slatkog ukusa, odvajkada je bio sastojak vrhunskih poslastica. Predstavljamo vam cetvrti od sest deserata u kojima smokva ima glavnu ulogu.

Za 8 osoba potrebno je: 200 g brašna, 60 g kakao praha, 120 g hladnog putera isečenog na kockice, 60 g šećera u prahu, 1 jaje, 400 g smokvi, 200 g bele čokolade, 2 dl slatke pavlake i prstohvat soli.

Testo: izblendirajte brašno sa kakaoom, solju, puterom i šećerom da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje i kratko blendirajte. Sakupite testo, oblikujte ga u kuglu i umotajte u streč foliju. Prebacite ga u frižider na oko 30 minuta.

Razvucite testo i njime obložite 8 kalupova za tartalete prečnika 7 cm. Izbockajte dno viljuškom i odsecite višak testa koji prelazi preko ivica kalupa. Smokve operite, obrišite, isecite ih na kriškice, rasporedite na dno tartaleta i pecite oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180˚C.

Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.

Iseckajte belu čokoladu, dodajte joj slatku pavlaku i rastopite je na pari. Prebacite u frižider na pola sata ili dok ne počne da se steže. Potom je mikserom izmutite da dobijete penast krem, rasporedite je u tartalete preko smokvi i po želji ukrasite s još smokvi i čokolade.

Priprema: 35 minuta + 1 sat
Kuvanje: 30 minuta
Trošak: 623-723 din.
585 kcal po porciji

Simfonija ukusa

Hrskave spoljašnjosti, a mekog srca, ove tartalete usrećiće sve one koji su zavisnici od čokolade. Da bi testo dobro prianjalo uz kalupe i tako savršeno održalo oblik, prstima ga dobro utisnite u svaki nabor kalupa. Dno izbockajte viljuškom da testo ne bi naraslo tokom pečenja, pa po njemu poslažite kriške smokve tako da se delimično preklapaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare