Recepti

Kiš od praziluka i tikvica

Samo zato što je nešto iz zamrzivača, ne znači da ne može biti iskorišćeno za odličan obrok koji će vam uštedeti vreme onda kada vam ono bude najpotrebnije.

Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe"

Sreda, 04.03.2009.

13:06

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kis od praziluka i tikvica Za 6 osoba potrebno je: 300-350 g masnog testa, 3 tikvice, 1 praziluk, 4 jajeta, 1 dl pavlake za kuvanje, 20 g rendanog parmezana ili grana padana, ukupno 2 kasike seckanih bosiljka i vlasca, 2 kasike maslinovog ulja, puter i brasno za kalup, so i biber. Ocistite praziluk i tikvice, operite ih, obrisite i isecite na tanke kolutove. Zagrejte ulje u tiganju, ubacite povrce, posolite i przite na tihoj vatri 5 minuta, mesajuci varjacom. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi. Viljuskom umutite jaja s malo soli, dodajte pavlaku, parmezan i bilje. Posolite, pobiberite i promesajte da dobijete sto ujednaceniju smesu. Razvucite testo u kalupu precnika 20-22 cm, prethodno premazanom puterom i posutom brasnom. Potom sipajte smesu od jaja, gore poredjajte povrce i pecite na 180˚C oko 35 minuta. Izvadite kis iz rerne i ostavite ga da se ohladi. Uvijte ga u alufoliju, ubacite u plasticnu kesu i stavite u zamrzivac na najvise tri meseca. Pre nego sto posluzite kis, otpakujte ga i ostavite da se odledi na sobnoj temperaturi. Ako ga vise volite toplog, stavite ga, kad se odledi, u zagrejanu rernu na 5 minuta. Priprema: 25 minuta Kuvanje: 35 minuta Trosak: 510-820 din. 450 kcal po porciji Samo zato sto je nesto iz zamrzivaca, ne znaci da ne moze biti iskorisceno za odlican obrok koji ce vam ustedeti vreme onda kada vam ono bude najpotrebnije. Recepte ustupio magazin "Sale&Pepe" Samo zato sto je nesto iz zamrzivaca, ne znaci da ne moze biti iskorisceno za odlican obrok koji ce vam ustedeti vreme onda kada vam ono bude najpotrebnije.

Za 6 osoba potrebno je: 300-350 g masnog testa, 3 tikvice, 1 praziluk, 4 jajeta, 1 dl pavlake za kuvanje, 20 g rendanog parmezana ili grana padana, ukupno 2 kašike seckanih bosiljka i vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, puter i brašno za kalup, so i biber.

Očistite praziluk i tikvice, operite ih, obrišite i isecite na tanke kolutove. Zagrejte ulje u tiganju, ubacite povrće, posolite i pržite na tihoj vatri 5 minuta, mešajući varjačom. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi.

Viljuškom umutite jaja s malo soli, dodajte pavlaku, parmezan i bilje. Posolite, pobiberite i promešajte da dobijete što ujednačeniju smesu.

Razvucite testo u kalupu prečnika 20-22 cm, prethodno premazanom puterom i posutom brašnom. Potom sipajte smesu od jaja, gore poređajte povrće i pecite na 180˚C oko 35 minuta.

Izvadite kiš iz rerne i ostavite ga da se ohladi. Uvijte ga u alufoliju, ubacite u plastičnu kesu i stavite u zamrzivač na najviše tri meseca. Pre nego što poslužite kiš, otpakujte ga i ostavite da se odledi na sobnoj temperaturi. Ako ga više volite toplog, stavite ga, kad se odledi, u zagrejanu rernu na 5 minuta.

Priprema: 25 minuta
Kuvanje: 35 minuta
Trošak: 510-820 din.
450 kcal po porciji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare