Kako najveći fanovi slave Putinov rođendan

Kako bi obeležio svoj šezdeset i drugi rođendan, predsednik Rusije, Vladimir Putin povukao se iz javnosti i na svoj redak slobodan dan zaputio se u Sibir. Detalja ima jako malo, ali Kremlj tvrdi da je u pitanju prvi predsednikov odmor u poslednjih 15 godina. Iako se Putin nalazi stotinama kilometara daleko od civilizacije, širom zemlje su pripremljene brojne proslave.

Život

Izvor: Businessinsider

Utorak, 07.10.2014.

18:50

Default images

12 Putinovih zadataka

U Moskvi je održana izložba pod nazivom „12 Putinovih zadataka“ odmah preko puta Kremlja.

Zasnovana na drevnom grčkom mitu o poduhvatima Herkula, izložbu je organizovala grupa pod imenom „Mreža za podršku Vladimiru Putinu“ i čini je serija slika na kojima se Putin bori sa raznim protivnicima.

Na jednoj se predsednik Rusije bori sa hidrom uz pomoć mača i štita, dok mu pod nogama stoji jedna od njenih mnogih glava sa krunom na kojoj se nalazi zastava Sjedinjenih Američkih Država. Druga slika prikazuje Putina kako kroti bika sa Krita, simbolišući aneksiranje Krima. Dok jedna pokazuje putina kako vezuje Kerbera, troglavog psa iz podzemnog sveta i i hvata košutu - u pitanju su metafore koje pokazuju kako je Putin nadmašio Vašington i Olimpijske igre u Sočiju.
Beta/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Patriotska odeća

U Sankt Petersburgu je predstavljena nova linija odeća posvećena Putinu pod nazivom „Domovina“.

Kolekcija, koja koristi državne simbole i predsednikov lik, delo je dizajnera Alekseja Sergienka, i u pitanju je treća odevna linija koja je predstavljena u drugom gradu Rusije na Putinov rođendan.

Tržni centar „GUM“ koji se nalazi na Crvenom trgu u Moskvi takođe je predstavio modnu liniju zimske odeće na kojoj se nalaze herojski prizori predsednika Rusije. Ulična umetnost

Grafiti koji slave Putina pojavili su se u nekoliko gradova – Sankt Petersburgu, Sevastopolju, Moski, Novosibirsku, Irkutsku i Vladivostoku.

Svaki mural poseduje poruku u vidu jedne reči – snaga, sećanje, istorija, bezbednost – a prva slova svake reči na grafitima pišu „hvala ti“.

Murale je oslikala grupa mladih koja pruža podršku Putinu pod nazivom „Mreža“.

„Za nas, ljude u dvadesetim, Putinovoj generaciji, te reči znače mnogo. Bez tih reči nemoguće je zamisliti modernu Rusiju koja se vraća na mesto koje joj pripada u svetskoj istoriji“, stoji u izjavi na sajtu grupe.

Međutim, ne slažu se svi sa ovom konstatacijom. Pojedini mediji u Rusiji primetili su da pojedinci na internetu premeštaju redosled reči kako bi dobili „sosi“, rusku reč za „ne valja“.

Muzičke posvete

Dečija muzička grupa „Khityushki“ pripremila je poseban poklon za ruskog predsednika – muzički video postavljen na JuTjubu koji prikazuje hor dece koja Putinu pevaju „srećan rođendan“.

Profesionalno snimljen muzički video prikazuje na desetine dece koja prave ljudsko srce u Putinovu čast. Parada Čečena

U glavnom gradu Čečenije, Groznom, hiljade ljudi planira da maršira u Putinovu čast.

Ministarstvo unutrašnjih poslova čečenije izvestilo je da se skoro 100.000 Čečena kretalo ulicom Akmat Kadirov skandirajući „Rusija“ i „Čečenija“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: