Šta glumci ušmrkavaju i puše u filmovima?

Droge igraju ključnu ulogu u brojnim ovogodišnjim filmovima i serijama. Ako ste ikada gledali nekog od glumaca kako uzima drogu, sasvim sigurno ste se zapitali: Šta on to zapravo uzima? Sada je vreme da saznate šta to glumci tačno ušmrkavaju i puše u filmovima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

13:50

Default images

Čini se da postoji mnoštvo različitih recepata. Do nekih se dolazi brojnim eksperimentima, dok se neki prenose sa jednog člana ekipe na drugog tokom godina.

Ako uzmemo kokain, na primer – ako samo stoji na stolu ili ga neko seče na linije, ekipa može koristiti kombinaciju praškova.

„Uglavnom je u pitanju kukuruzni skrob, ali morate da u njega umešate i malo bebi pudera zato što je skrob isuviše lepljiv i težak“, tvrdi Džilijan Albinski, koja radi na seriji „Homeland“ i koja je zadužena za većinu stvari koje glumci dodiruju.

Međutim, ukoliko glumac mora da ušmrče „kokain“, tada nam je potrebna drugačija supstanca.

„Ja uvek koristim laktozu u prahu“, tvrdi Majkl Bejts, koji je radio na filmu „Užasni šefovi“ u kom je trebalo koristiti droge ispred kamere.

„Možete da ga ušmrčete i ništa vam se neće desiti. To je isto kao i bilo koji drugi mlečni proizvod“, kaže Bejts i dodaje da Kolin Farel nije imao nikakvih problema sa ovim veštačkim kokainom i da ga je uzimao i van snimanja kako bi ostao u liku.

Međutim, često uzimanje bilo kakvog praška može dovesti do zatvora. U tom slučaju, ekipa će u slamku kojom se uzima „kokain“ staviti vazelin. Kada se puder ušmrče, najveći deo zalepi se za slamčicu umesto da ode u nos glumca.

Recept za filmski „heroin“ sličan je receptu za „kokain“.

„Vrlo često odemo na internet kako bismo pitali stručnjake za drogu kako bi heroin trebalo da izgleda. U većini slučajeva heroin i kokain izgledaju kao ista stvar“, kaže Kim Slosek, koji je radio na filmu „The inevitable defeat of Mister & Pete“.

Slosek koristi mešavinu mleka u prahu i vitaminskog praška, sem u scenama kada se „heroin“ stavlja u nos.

Tada Slosek koristi šećer i sodu bikarbonu.

U scenama u kojima se droga ubrizgava u telo koriste se posebne igle. Kada tup vrh igle dođe u dodir sa kožom ona se uvlači u špric, dajući nam iluziju da ulazi u kožu.

Pored heroina, u seriji „Homeland“ lik koji tumači Kler Dejns koristi i kanabis. Ono što ona zapravo puši jeste origano kupljen u običnoj prodavnici.

„Radio sam na projektima gde su glumci želeli da konzumiraju pravu stvar i stalno sam morao da im oduzimam vreće sa pravim kanabisom. Origano miriše skoro kao prava stvar, morate pažljivo da proverite kako biste bili sigurni da glumac nije zamenio kese.“

Druge filmske ekipe koriste pravu stvar, na neki način. Postoje kompanije koje prodaju kanabis bez aktivnog sastojka THC. On izgleda i gori kao marihuana, samo što niko neće osetiti nikakve posledice.

Slosek je radio sa lažnim kanabisom na filmu sa Dru Barimor „Going the distance“, u kome je postojala scena u kojoj ona puši travu iz „bonga“. U ovakvim scenama ne može da se koristi duvan, pošto je dim manje gust.

Ekipa je morala da se brine i o najsitnijim detaljima pošto će film sasvim sigurno gledati neko ko koristi kanabis i ko će primetiti da scena nije verodostojna.

U potrazi za autentičnošću, Slosek je napravio mnoštvo drugih lažnih droga.

Pilule ekstazija počinju kao šećerne pločice na koje se stavlja određeni logo.

Kamenčići kreka prave se kapanjem lepka na gomilu soda bikarbone.

Za „magične pečurke“ Slosek je kupio neke osušene i zamrznute pečurke u Kineskoj četvrti.

Foto: Image courtesy of Mantas Ruzveltas / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: