Kako se udati za milionera

Više od 200 devojaka izabrano je u Pekingu među nekoliko hiljada kandidatkinja za "finale" nadmetanja - kako se udati za multimilionera, piše AFP.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 24.08.2012.

16:00

Default images

Doterane da bi zadivile, one su pod budnim okom sudija koji uži izbor prave u ime 32 milionera koji "na tržištu" trenutno traže ženu.

Prvi krug nacionalne "borbe" najzanimljivijih "udavača" počeo je u Pekingu - gde se za nadmetanje prijavilo tri hiljade devojaka.

One se nadaju da će upoznati jednog od mladoženja, koji firmi za "provodadžisanje" godišnje plaćaju po 30.000 dolara - da bi im pronašli ženu.

"Idealno bi bilo da kandidatkinje nisu starije od 30 godina, da su više od 165 centimetara i poželjno je da su fakultetski obrazovane", kaže za AFP Čeng Jošeng, osnivač ovog "elitnog" Kluba za samce.

Kandidatkinje ocenjuju na osnovu njihovog izgleda, obrazovanja, porodične istorije, čak i na osnovu astrološkog "uklapanja".

Iako su nepoželjne one koje imaju više od 27 godina, poneka može da se "provuče" - pošto žena u Kini ima znatno manje nego muškaraca.

Ta činjenica i devojkama daje mogućnost izbora.

"Imovina je samo bonus. Ako imaju dosta novca, a ne ispune moje ostale zahteve, definitivno ih neću izabrati", kaže 32-godišnja menadžerka prodaje Liu Lulu.

I Zjang Lingđun je "prestara", ali izbirljiva. Ona ima 31 godinu i trenutno je na postdiplomskim studijama medicine.

"Mogu lepo da živim od svoje zarade i da budem nezavisna. Zato - važnije su mi sposobnosti i šarm muškarca od novca."

Agencije za pronalaženje partnera postale su unosan biznis u Pekingu, pošto se prezaposleni mladi ljudi bore da pronađu partnera.

Ipak, ova agencija se razlikuje - pošto je uslov da muškarac preko nje traži partnerku da poseduje 16 miliona dolara.

"Bogatstvo je prilično važno, ali je još važnije kakva je osoba. Ne sme da bude puno stariji od mene", kaže 25-godišnja studentkinja medicine Lijang Šaj.

Možda ovakva upoznavanja nisu romantična - ali u Kini su sve popularnija.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: