Pet razloga zbog kojih su muškarci nesrećni u braku

Muškarci u braku obično se svojim prijateljima žale zbog istih stvari koje im smetaju. Otkrijte koje ih stvari najviše muče i kako treba rešiti bračne razmirice

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Četvrtak, 28.08.2014.

08:30

Default images

1. Doživljavate ih kao bankomat ili majstora za kućne popravke

Muškarci žele da se osećaju cenjeno, posebno nakon što su došli sa stresnog posla. Ne, trenutak kad prođu kroz ulazna vrata nije vreme da im date popis stvari koje treba da kupe u prodavnici ili da odmah urade kod kuće.

Bračni terapeuti savetuju tridesetominutnu međuzonu u kojoj će se muškarac prilagoditi na dolazak kući, a žena na njegov povratak u porodično gnezdo.

2. Prestali ste da radite zabavne aktivnosti

Dok ste se zabavljali, delili ste ljubav prema sportu, kuvanju ili čitanju knjiga? Muškarci ne vole kada brak ukine zabavu u njihovim životima. Da, oni imaju prijatelje s kojima mogu da odu na fudbal ili pivo, ali voleli bi kada biste zajedno uživali u nekoj zabavnoj aktivnosti.

Terapeuti savetuju da dogovorite jedan dan u nedelji ili mesecu kada ćete se posvetiti upravo tome.

3. Žude za razgovorima koji se ne tiču "samo dece"

Naravno da su deca centar vašeg sveta, ali to ne znači da sto posto vremena treba da razgovarate o njima.

Muškaraci bi preferirali kada biste s vremena na vreme porazgovarali o novim idejama, planovima i ciljevima, makar čak i o nekom glupom videu na internetu – i to po mogućnosti nakon što deca odu na spavanje.

4. Žele više seksa

U početnoj fazi veze niste mogli da skinete ruke jedno s drugog, ali sada prolaze meseci bez strastvenog zanosa među čaršavima? U dugogodišnjem braku to je krajnje normalno. Međutim, imajte na umu da je muškarčev libido lako ukrotiva zver ako se odvoji slobodno vreme za slatke užitke.

5. Mnogo radi

Linije između klasične podele poslova na ženske i muške davnih su dana izbrisane. Muškarci generalno nemaju problema sa ženom koja ima karijeru izvan okvira kuće, ali ih beskrajno živcira ako rade “po ceo dan” ili donose posao kući.

Ovaj je problem “najteže” rešiti, ali nije nerešiv. Važno je uravnotežiti potrebe privatnog i poslovnog, i zajedno s partnerom dogovoriti granice. Primera radi, zabraniti sebi proveravanje poslovnih mejlova nakon 19 sati.

Foto: Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: