3 načina na koje muškarci gledaju žensko telo

Kad se pogledate u ogledalo, vidite preveliku pozadinu, kvrgava kolena, smešne nožne prste, celulit i tako dalje (lista nedostataka može biti i podugačka)? Međutim, zanimljivo je ono šta istovremeno muškarac vidi na vašem telu.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Sreda, 13.08.2014.

08:30

Default images

Dok vi na sebi zapažate detalje za koje mislite da su nepodnošljivi i kako bi vam trebao plastični hirurg, muškarac koji vas voli vidi u vama seksi boginju. Muški pol, naime, ne primećuje detalje i vide vas u celini, baš kao što često ne primećuju npr. nijansu boje pločica u kuhinji ili kroj vaše haljine (bitno im je samo da u njoj dobro izgledate).

Pitate li nekog muškarca koji fizički atributi ga najviše privlače na njegovoj devojci, verovatno će se prilično namučiti u smišljanju odgovora. Pitate li svog partnera šta smatra da je seksi na vama, videćete o čemu pričamo. Oni, naime, ni sami često ne znaju da definišu šta ih najviše privlači na ženskom telu, a detalji koje vi primećujete na sebi njima mogu biti potpuno nepoznati.

Muškarci vide žensko telo na tri načina (a nijedan nije nimalo sličan onome kako vi vidite sebe):

1. Vide šta vas čini ženstvenom (vide dobre strane)

Kad vas gledaju, odmah primete vaše atribute koji vas razlikuju od muškarca odnosno koji su baš karakteristike ženskog tela. Grudi, bokovi, zadnjica, obline... Čak i način na koji hodate. Za muškarca je gotovo nemoguće da na ženskom telu primeti bilo koje druge delove tela osim onih koji govore: ja sam žena.

Dakle, na toj listi se na nalaze predugački nožni prsti, celulit, strije, ožiljci, kvrgava kolena i slični nedostaci kojih se vi možda grozite.

2. Primećuje šta vas čini jedinstvenom

Vaš preveliki razmak između prednjih zuba njemu može biti šarmantan. Dok vama opada raspoloženje dok razmišljate o vašoj predebeloj zadnjici, njemu se temperatura diže dok gleda vašu pozadinu u gaćicama. Mislite li da su vam usne pretanke? On obožava vaš osmeh i ne razmišlja u ovakvom stilu: „Oh, usne su joj malo pretanke“.

Delovi tela za koje vi mislite da je najbolje da niko ne vidi za njega predstavljaju ono što vas čini jedinstvenom. Za njega su to slatki detalji, a nikako ružni nedostaci.

3. Opaža ono na šta stalno skrećete pažnju

Ako se konstantno žalite na svoje telo, pokazujete mu otvoreno nezadovoljstvo zbog svog izgleda i zračite imidžom očajnice, to bi moglo da malo poljulja njegovu želju, odnosno, može ga odbiti. Dok on razmišlja kako ceo dan nije imao prilike da dira vaše telo, a vi mu, kad konačno bude u toj prilici, kažete „Izgledam kao balon“, time smanjujete njegovu želju i kvarite romantiku.

Deluje i obrnuto, zato – volite svoje telo i zračite pozitivnim stavom prema sopstvenom telu, skinite se bez srama čak i ako vam se čini da vam stomak izgleda kao da ste progutali lopticu, guza kao velika lopta ili noge kao dve čačkalice.

Zapamtite, muškarci vole prirodno žensko telo, a ne „savršene“ devojke iz časopisa ili s bilborda, besprekornih proporcija i kože. Naravno, želite zbog sebe da izgledate i osećate se što zdravije i lepše. Ali u međuvremenu, nemojte dozvoliti da vas kompleksi udalje od vašeg muškarca. Zaslužujete svu pažnju i divljenje koje vam on pokazuje.

Foto: Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: