Iznenadiće vas šta muškarci misle o svojim telima

Muško samopouzdanje je na najnižem nivou, ako se može suditi prema britanskom istraživanju koje je sprovela kompanija "Dajet čif".

Život

Izvor: Tportal

Petak, 21.03.2014.

08:50

Default images

Naime, istraživanje je pokazalo kako više od četvrtine Britanaca preferira seks s ugašenim svetlima, jer se osećaju nelagodno i sramota ih je svojih tela.

Deo tela koji najmanje vole je stomak, tako bar smatra 64 posto muškaraca. Više od trećine, njih 36 posto, smatra kako su njihove partnerke zgodnije odnosno imaju bolja tela od njih. Polovina, njih 53 posto, smatra čak da prijatelji imaju bolja tela od njih.

I iako se čini kao da imaju više samopouzdanja od žena, izgleda da je muško samopouzdanje na najnižim granama do sada.

Istraživanje je sprovedeno na muškarcima između 20 i 30 godina, a najviše ih muči izgled stomaka i to im je ujedno najmanje omiljeni deo tela. Zanimljivo je kako 45 posto muškaraca smatra da ima previše kilograma, a petina ih smatra da su gojazni.

Šokantno je da se većina njih, 69 posto, konstantno brine zbog težine, a čak 61 posto njih razgovara s prijateljima o tome na koje bi načine bilo najbolje skinuti kilograme.

“Ovo je istraživanje donelo jako zanimljive rezultate, a iznenadilo je to da su muškarci toliko izgubili samopouzdanje da radije vode ljubav s ugašenim svetlima”, rekao je portparol "Dajet čifa" koji je sprovodio istraživanje.

On je dodao i da je važno biti svestan svog tela i nedostataka, ali da se nikako ne sme dopustiti da oni dominiraju životom. Najvažnije je biti zdrav, jesti uravnoteženo i redovno vežbati.

Foto: Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: