Koji je najveći muški kompleks?

Iako se žene još uvek nalaze na prvom mestu kada je reč o kompleksima ni muškarci nisu daleko. Uz obdarenost koja je tiha patnja većine muškarca postoji nešto što ih, čini se, muči i opterećuje više nego što to žene misle.

Život

Izvor: B92

Subota, 25.08.2012.

15:46

Default images

Dok žene lažu o kilogramima, muškarci lažu o centimetrima, ali ne onim vezanim za njihovu muškost već za visinu.

Istraživanja su pokazala kako je takozvani “Napoleonov kompleks” jedan od najčešćih problema sa kojim se izrazito niski muškarci bore ceo život.

Ovaj problem snažno utiče na njihovo samopouzdanje koje je često na udaru još od najranije dobi. Muškarci niskog rasta u školi su verovatno bili česta meta viših i snažnijih kolega, a sudeći po rezultatima psiholoških testiranja koji govore kako visoki ljudi lakše pronalaze posao priča se nastavlja tokom njihovog celog života.

Za razliku od žena koje svoj “problem” rešavaju uz pomoć visokih potpetica muškarci retko posežu za modnim pomagalima ali postoje i izuzeci poput atraktivnog Lenija Kravica koji često može biti viđen u cipelama sa visokim potpeticama.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: