Kako izgleda moderni kavaljer?

Želite li da znate kako da budete pravi kavaljer? Pročitajte sve o istoriji kavaljerstva i kako nekim “viteškim” veštinama možete impresionirati modernu devojku.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2012.

10:00

Default images

Da biste bolje razumeli kavaljerstvo, morate znati šta žene očekuju od muškarca i šta možete učiniti da biste bili taj muškarac.

Pre mnogo vekova, kada su kraljevi vladali, hrabri i časni vitezovi hodali su zemljom.

Za sobom su ostavili zaveštanje kavaljerstva i ljubavi. Žene to i dalje žele.

Nažalost moderan muškarac ne zna puno toga o viteštvu, a skoro ništa o poštovanju Kodeksa vitezova. Sa druge strane, šta se sa damama dešava ovih dana? Sa jedne strane padaju u nesvest za kavaljerima, a ipak pomalo ubijaju čitav koncept viteštva.

Ali da budemo skroz iskreni, kavaljerstvo je odavno mrtvo.

Nekada davno muškarci su bili kavaljeri. Bili su u stanju da skinu svoj kaput i spuste ga na zemlju kako dama ne bi uprljala cipele. Ako joj padne šal, oni bi ga dohvatili. Da li neko to danas radi? Ako i radi neće dobiti očekivanu reakciju od pripadnica lepšeg pola. Koliko puta se desilo da one bledo gledaju u momka koji im je otvorio vrata ili im pružio jaknu ako im je bilo hladno.

Žene su zaista čudne ponekad. Teško im je udovoljiti kad ne znate da li vole kad neko ima kavaljerske manire ili ne. Postoje dame koje zahtevaju da im obrišete sedište pre nego što sednu u kola i da ustanete kad ona ustaje.

E to su prave dame. Koliko god zvučalo zahtevno, ona će ceniti svaki vaš gest i znaće da vam je stalo do nje.

Naravno imamo i takozvane samostalne žene koje će ispred vas ušetati u restoran i otvoriti sebi vrata dok vi trčite za njom. Ona pretpostavlja da vam ne smeta što je uvek ispred vas jer na taj način možete da joj osmotrite zadnjicu.

Dakle kako da shvatite kako da budete kavaljer i pokažete da je poštujete? To je zapravo vrlo jednostavno. Budite dobri prema njoj kako god da se ponaša.

Baš kao što muškarci imaju u sebi zrnce kavaljerstva tako i u njoj negde čuči dama. Ali ako naiđete na devojku koja voli viteške manire, budite veći kavaljer nego ikada jer će ona to znati da ceni.

Kako da budete kavaljer?

Želite da impresionirate ženu? Prva stvar koju morate da znate je kako da budete kavaljer, a druga stvar je da je njoj uvek potrebna potvrda. Ženama je potrebno mišljenje prijatelja kada kupuju haljinu, kada biraju restoran…pa i dečka.

Svi znamo da će ona nakon prvog sastanka sa vama otići kod svojih drugarica koje žele da čuju svaki detalj. I to je vreme kada će se vaši maniri procenjivati. Bilo da ona to primećuje ili ne, njene drugarice sigurno hoće.

Koliko vam teško može pasti da očistite prašinu sa njene stolice, izvučete joj stolicu i ogrnete je svojim kaputom? Ako to radite, ni ne shvatate koliko vam skače cena, bilo ona toga svesna ili ne. Pošto će drugaricama pričati svaki detalj sa vašeg sastanka, one će vas automatski proglasiti kavaljerom.

Kavaljerstvo je način života i način na kojoj ćete devojci staviti do znanja da je cenite i volite njeno društvo.

Ovde nije reč samo o impresioniranju žena. To vas čini čovekom sa principom i boljim čovekom, na kraju krajeva.

Možda će vas nekoliko dama ismejati, ali će na kraju ipak zažaliti zbog toga. Ako one više žele čoveka koji neće ceniti njihovo prisustvo i koji ih neće poštovati – to je njihova stvar.

Zato, ako vam neko kaže da je kavaljerstvo mrtvo, nemojte dvaput razmišljati o tome. To se možda dešava oko vas, međutim potreban je samo jedan kavaljer kako bi ispunio sve snove jedne posebne dame u vašem životu.

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: