Zašto se suprotnosti privlače?

Zašto dobre devojke vole loše momke? Zato što se suprotnosti privlače, očigledno. Decenijama se ovaj kliše provlači ali ga niko nije zaista proučavao; da li je to uopšte istina istina, da li se suprotnosti stvarno privlače?

Život

Izvor: B92

Sreda, 14.12.2011.

08:00

Default images

Zar nismo, u nekom trenutku u životu, svi bili privučeni nekim toliko različitim od nas da nije postojala ni trunka sličnosti?

Na primer: vi ste osoba koja voli da izlazi i provodi se po klubovima, a on voli da sedi u kući. Vi ste oduvek bile odličan đak, dok je on jedva prolazio razrede...bez obzira na ove velike razlike, ponekad veza u kojoj par ima potpuno različite ličnosti zaista funkcioniše.

Evo nekoliko razloga zbog kojih se to dešava:

1. Sve je nauka: nedavna studija je pokazala da žene privlače muškarci sa drugačijim imunim sistemima. Istraživanje je u izveštaju napisalo: “što se muški imunitet više razlikuje od ženskog, to su veće šanse da će mu ona ostati verna.”

2. Radoznalost: Ponekad jednostavno želimo da znamo kako neko ko je potpuno drugačiji od nas, živi.

“Ja sam osoba koja želi što pre da stigne od tačke A do tačke B, dok moj muž ide polako kako mu ne bi promakao zalazak sunca. To što me je naučio kako da usporim malo, je bilo vrlo korisno za mene,” kaže Roni En Rajan, terapeutkinja za parove.

3. Drugačiji i bolji: Biti u vezi sa nekim ko ima potpuno drugačiju perspektivu života, može probuditi i vašu (ponekad mnogo bolju) drugu stranu. Još jedan bonus je, da kada ste sa nekim čije se mišljenje uvek razlikuje od vaše, stalno drži varnicu upaljenom.

4. Podeli i pobedi: “Suprotne ličnosti mogu biti odličan par jer se dopunjuju,” kaže Rajan. Ono što se dopada jednom, ne dopada se drugom.Tako da nema svađe oko strane kreveta na kojoj ćete spavati, ili koje kućne poslove ćete obavljati. Jeda osoba više voli da pere sudove, a druga da usisava.

5. Izazov: Zabavljanje sa nekim je “igra”. Naravno da se ona može pretvoriti u ozbiljnu vezu, ali počinje kao igra, a samim tim je i izazov. Uvek je uzbudljivije osvajati nekog ko je potpuno drugačiji od vas.

Poenta: dinamika Venera protiv Marsa je tako uzbudljiva.

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: