Ruski "Sojuz" poleteo ka svemirskoj stanici

Ruska letilica "Sojuz" sa jednim američkim i dva ruska kosmonauta, od koji je jedna žena, poletela je 25. septembra ka Međunarodnoj svemirskoj stanici, saopšteno je iz ruske kontrolne misije.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug

Petak, 26.09.2014.

09:21

Default images

Letilica Sojuz-TMA14M poletela u 12.25 časova po moskovskom vremenu sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS), prenela je agencija AFP.
Beta/AP
Astronautkinja Elena Serova, koja je odletela danas, prva je Ruskinja koja je poletela u svemir od 1997. i četvrta žena u istoriji sovjetskog i ruskog svemirskog programa, dodaje AP.
Beta/AP
Sojuz je podešen na pristajanje na MSS u orbiti za oko šest sati od lansiranja da bi se astronauti pridružili međunarodnoj ekipi od preostala tri astronauta koji su već tamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: