Predstavljena pametna rukavica za slepe koju su napravili mladi naučnici iz Srbije

Tim mladih preduzetnika i naučnika kompanije "Anoris Technology" predstavio je prototip multifunkcionalne "pametne rukavice za slepe".

Život

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.10.2019.

20:36

Predstavljena pametna rukavica za slepe koju su napravili mladi naučnici iz Srbije
Foto: Depositphotos/vverve

Reč je o novom vidu podrške koji će znatno olakšati svakodnevni život i pružiti neophodnu sigurnost u samostalnim dnevnim aktivnostima osobama oštećenog vida.

Prema rečima programera Nikole Krstića, to je uređaj koji slepim osobama pomaže prvenstveno u orijentaciji, prepoznavanju boja, novčanica, svetlosti i slično.

Postoji više od deset funkcija koje, uz dodir jednog dugmeta na ruci, omogućavaju lakše samostalno snalaženje.

"Pametna rukavica za slepe" predstavljena je u okviru dvodnevne konferencije "Sistemi podrške kroz stručno informisanje i saradnju", koja je okupila predstavnike više od 40 organizacija i ustanova slepih i slabovidih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: