Epohalno otkriće naučnika o nastanku ljudske vrste

Ljudi su nastali od materije koja je putovala milijardama kilometara iz druge galaksije, navodi se u novoj studiji.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

10:07

Epohalno otkriće naučnika o nastanku ljudske vrste
foto: thinkstock

Sve oko nas je materija, pa i sam Mlečni put. Ipak, naučnici su sada došli do saznanja da je i Mlečni put nastao od “ekstragalatičke materije“. Naučnici su koristili kompjuterske modele kako bi saznali kako je materija od koje smo stvoreni, ali i koja nas okružuje dospela uopšte u našu galaksiju.

Eksplozije supernova izbacuju ogromne količine materije iz galaksija, šireći ih po celom univerzumu u čemu promažu snažni galaktički vetrovi.

To znači da je ista materija od koje smo mi napravljeni verovatno svoj život počela mnogo ranije i jako, jako daleko, pre nego što je počela da se prenosi kroz univerzum.

“Uzimajući u obzir da deo materije od koje smo mi stvoreni dolazi iz drugih galaksija, možemo da smatramo sebe ekstragalaktičkim migrantima“, rekao je Danijel Angle-Alkazar, astrofizičar – “Vrlo je verovatno da se materija iz Mlečnog puta nalazila i u drugim galaksijama, a da ju je prenosio jak vetar, kao i da je novi dom pronašla upravo u našoj galaksiji“

Intergalaktički transfer je novije definisan fenomen koji i te kako može da promeni naše dosadašnje znanje o formiranju galaksija. Istraživanje je pokazalo da se materija selila od manjih galaksija ka većim, kao što je naš Mlečni put, te se tu “udomila“ i krenula da “stvara“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: