Vaš mozak može da kontroliše tuđu ruku, pogledajte kako

Gregori Džon Gejdž svakodnevno se trudi da neuronauku približi običnom čoveku, pogotovo deci kako bi ih inspirisao da se jednoga dana pridruže istraživanju mozgova.

Život

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2015.

17:50

Default images
YouTube Printscreen

Naime, Gejdž tvrdi da je poznavanje tog organa još u "mračnom dobu" i da se uvek radi na otkrivanju svega dosad zagonetnog i dalekog.

"Mozak je zadivljujući i kompleksan organ. I dok su mnogi njime fascinirani, nažalost, o njemu ne znaju mnogo, jer neuronauku ne predajemo u školama. A jedan od razloga zašto je to tako jeste činjenica da je oprema veoma skupa pa o neuronauci možete da saznate više tek na institutima i univerzitetima."

"Šteta je što je to tako jer svaki peti čovek pretrpi neki neurološki poremećaj, a ne znamo kako da ih lečimo", izjavio je Gejdž u uvodu zadnjeg predavanja, pa je publici predstavio jedan mali aparat koji prenosi električne impulse i koji je napravio uz pomoć kolege Tima Marzula.

Pogledajte šta je pomoću njega pokazao, genijalno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: