Verbić: Nauka da bude i kreativna i efikasna

U Istraživačkoj stanici Petnica danas je otvorena IV Svetska konferencija mladih ekologa. Konferenciju je otvorio dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Život

Izvor: Izvor: B92

Nedelja, 15.03.2015.

17:30

Default images
Foto: Tijana Grumiæ, IS Petnica

Svetski kongres mladih eksperata u oblasti zaštite životne sredine je organizovan od strane Svetskog društva za toksikologiju i hemiju životne sredine. Ona je namenjena studentima na master i doktorskim studijama iz oblasti zaštite životne sredine, i okupila je 110 učesnika iz 26 zemalja sa 6 kontineata.

Otvarajući Konferenciju dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je podvukao značaj toga da nauka mora da bude efikasna, ali i kreativna.

„Konferencije poput ove, koje organizuju studenti za studente, su važne jer omogućavaju diskusiju među mladim ljudima bez straha od reakcije autoriteta i mentora. Zbog toga se mnoge nove, dobre i kreativne ideje mogu roditi na takvim mestima.“ – rekao je ministar Verbić.

Na ceremoniji otvaranja su pored dr Verbića govorili i dr Bart Bosveld (izvršni direktor SETAC Europe), dr Gertie Arts (potpredsednik Saveta SETAC Europe), Vigor Majić (direktor ISP) i predstavnici organizacionog odbora.

Direktor SETAC Evrope dr Bart Bosveld je podvukao oduševljenost Istraživačkom stanicom Petnicom, kao domaćinom, jer na pravi način brine o mladima koji vole nauku, od ranog perioda, pa sve do doktorksih studija.

„Pozivam sve goste da učestvuju u otvorenim i kritičkim diskusijama tokom trajanja Konferencije, da se nakon toga vrate u svoje institucije i isprobaju sve ideje. A onda ih pozivam da ponovo dođu u Srbiju, jer su uvek dobrodošli.“ – zaključio je otvarajući YES Konferenciju dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: