Nauka

Zemlja "dobila" kiseonik pre 2,33 milijarde godina

Prvi značajni, nepovratni priliv kiseonika u Zemljinu atmosferu dogodio se pre skoro 2,33 milijarde godina, što je, naposletku, dovelo do nastanka višećelijskog života, međutim naučnici su nedavno uspeli da marginu greške na tako velikom broju svedu na “svega” plus-minus sedam miliona godina.

Nauka utorak 17.05. 18:10 Komentara: 24

CERN je otkrio novu česticu?

U Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja - CERN u Švajcarskoj najmoćniji akcelerator čestica na svetu uskoro će početi da naučnicima daje mnogo više podataka nego dosad.

Nauka ponedeljak 16.05. 09:10 Komentara: 73

Petnička škola mašinskog učenja

Istraživačka stanica Petnica u saradnji sa Razvojnim centrom kompanije Microsoft u Srbiji organizuje letnju školu „Machine Learning“ koja će se održati u periodu od 14. do 23. 7. 2016. godine.

Nauka sreda 27.04. 16:03 Komentara: 0

Konkurs za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata

Danas počinje prijavljivanje za konkurs za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata koji će trajati 30 dana, a prvi put se mogu predlagati projekti koji se odnose na osnovna usmerena istraživanja u društvenim i humanističkim naukama, rečeno je danas u Vladi Srbije.

Nauka sreda 13.04. 15:10 Komentara: 11

Srpski naučnici na zvezdanim stazama

Puštajući mašti na volju, neki su s kapetanom Džejmsom Kirkom i negovim zamenikom Spokom stizali do dalekih planeta, drugi su svemirskim prostranstvom hrlili glumeći posadu „Enterprajza“ sa Žan-Likom Pikarom na čelu, a sedmoro srpskih naučnika ka zvezdanim stazama hode direktno učestvujući u izgradnji najvećeg i najboljeg teleskopa LSST (Large Synoptic Survey Telescope) u Čileu.

Nauka ponedeljak 4.04. 09:35 Komentara: 17
strana 1 od 123 idi na stranu