Svetski poznat arheolog stiže u Beograd: Znaju ga kao kralja piramida

Retko nadareni arheolog, bivši generalni sekretar Visokog saveta za starine Egipta i prvi ministar za starine Egipta Zavi Havas, ne prestaje da iznenađuje. Sa svojim timom na tragu je velikih otkrića o kojima će ekskluzivno govoriti na predavanjima 7. i 8. decembra u beogradskoj Operi i teatru Madlenijanum.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

14:50

Svetski poznat arheolog stiže u Beograd: Znaju ga kao kralja piramida
Foto: Miroslav Mikica Petroviæ

Kada pomislite na stari Egipat, pomislite na njega. Poznat je i kao kralj piramida, otkriva tajne koje vekovima čuva egipatski pesak i predstavlja ih na najzanimljiviji način. Zahvaljujući njemu ljubitelji arheologije, od stručnjaka do laika, uživaju u otkrićima o kojima je čovečanstvo nekada samo maštalo.

Na predavanjima u Beogradu on će govoriti o otkriću mumije kraljice Hatšepsut, mumijama porodice kralja Tutankamona i misteriji smrti Ramzesa III, novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge, zatim o novim grobnicama pronađenim u Sahari, otkrivanju tajnih vrata unutar Velike piramide i novim otkrićima u vezi sa grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija

Zanimljivim predavanjima širom sveta, brojnim knjigama za široku čitalačku publiku i popularnim televizijskim dokumentarnim emisijama posvećenim staroj egipatskoj civilizaciji dr Zahi je stekao brojne pratioce širom sveta.

"Verujem da je do sada pronađeno svega 30 odsto egipatskih spomenika, a da 70 odsto još uvek leži zakopano ispod zemlje. Nikad ne znate kakve tajne pesak skriva“, poznata je izjava ključara tajni drevne egipatske civilizacije.

Za njegova predavanja u Madlenijanumu ostalo je još vrlo malo karata, kažu iz organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: