Završava se Beogradska nedelja mode

Beogradska nedelja mode, 32. po redu, zatvara se večeras, 4. novembra, revijom Ive Stefanović u Narodnoj biblioteci Srbije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.11.2012.

13:07

Default images

Svi ljubitelji mode su od 26. oktobra bili u prilici da vide najnovije kolekcije kako domaćih tako i dizajnera iz regiona.

Beogradska nedelja mode otvorena je projektom ''Zona 45'' u okviru kog su se beogradskoj publici predstavili dizajneri iz regiona.

Takođe na jesenjoj nedelji mode svoje nove kolekcije prikazali su Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Ljuba Sikimić, Jelena Stefanović.

Održane su i brojne revije novih dizajnera koji su predstavili svoje radove, a među njima su bili - Marta Miljanić, Tamara Paunović, Julija Ðerković.

Svim ljubiteljima mode predstavljene su i sestre Jelena i Svetlana Proković kroz video izložbu koja je svojevrstan osvrt na njihov rad dug dve decenije. Izložba je bila otvorena u "Galeriji 12" kao najava za njihovu reviju "XX" planiranu da se održi nakon Nedelje mode.

Takođe svoju samostalnu izložbu u okviru Beogradske nedelje mode imao je i poznati modni fotograf Miša Obradović u klubu ''Krug'' pod nazivom ''Male Shadow''.

Na jesenjoj nedelji mode predstavljene su i revije studenata i diplomaca FPU-a, Akademije lepih umetnosti, Akademije del Lušo i Mod'' art international Beograd, a u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića organizovan je program "Modne vinjete".

Održan je i naučni skup na kome je poseban gost bio Stegan Sigel direktor "Not Just a Label" portala.

Organizator Nedelje mode je modni studio ''Klik'', a pokrovitelj je Skupština grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: