Simona Andrejić: Novi srpski top model

Nekada davno, u dalekoj maloj zemlji, jedna devojčica je pobedila na jednom magičnom takmičenju. Ime joj je Simona Andrejić i sa samo 15 godina zakoračila je u svet modnih vila i vilenjaka. Odjednom su čarobne reči navirale sa svih strana: BCBG Max Azria, Calvin Klein, Carlos Miele, Chloé, Diesel, DKNY, Dolce&Gabbana, Elie Saab, Gianfranco Ferré, Gucci, Kenzo, Lanvin, Leonard, Moschino Cheap&Chic, Rochas, Sonia Rykiel, Thierry Mugler...

Piše: Veljko Gavrilović

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

12:07

Default images

U protekloj modnoj sezoni mlada Beograđanka je bila jedna od najuspešnijih debitantkinja. U Njujorku, Milanu i Parizu uradila je 44 revije, pojavila se u editorijalu jednog od najcenjenijih časopisa "Numéro", a sa čuvenim fotografom Mariom Testinom snimila je kampanju za marku "D&G" (kolekcija jesen/zima).

Da li misliš da je tvoja životna priča u stvari bajka ili ti sve izgleda prirodno?
Ne mislim da je moja životna priča bajka. Moj život je realnost, dobar timski rad matične agencije u Beogradu, agencija koje me zastupaju u svetu, moje porodice, školskih drugara, mojih najdražih... organizovan rad, rad sa voljom, željom i energijom...

Kako je ova promena uticala na tebe?
Normalno sve podnosim jer čovek treba čvrsto da stoji na zemlji. Ja sam mali čovek i ništa više, a to što se događa oko mene je rezultat rada, želje, volje, racionalnog postupanja i spleta okolnosti u vremenu. Pokušavam da delujem organizovano i da nađem vremena za sve aktivnosti koje su mi važne. Za svaki dan pravim plan jer puno obaveza i velika dinamika mi ne dozvoljavaju da gubim vreme... Imam puno prijatelja i oni su uvek tu kada mi je potreban njihov savet, podrška, pomoć...

Jesi li nekad pomislila da ti je detinjstvo brzo prošlo ili i dalje možeš sebi da priuštiš da ne odrasteš a da budeš pravi profesionalac pred objektivima?
Moje detinjstvo traje s obzirom na godine... ali s obzirom na posao i obaveze ono je prošlo. Ja sam mali čovek u koži deteta od koga se sada, sticajem okolnosti, zahteva da na život gleda kroz naočare odraslog čoveka.

Po tvom mišljenju (i osećanju), kako bi opisala atmosferu u tom modnom svetu? Gde i sa kim ti je najprijatnije? Kakve su priče iza scene s drugim devojkama, kako se dizajneri i fotografi odnose prema tebi i koliko je to važno za tvoj adekvatan odgovor na pisti i na snimanju? Sudeći po listi „W“ magazina, gde si se našla među top 10 novih lica, izgleda da si sve lekcije odlično naučila.
Modni svet je velika industrija koja zahteva profesionalnost prema sebi i drugima. Morate biti svesni odgovornosti 24 časa u danu, poštovati stručna mišljenja, brzo učiti, stalno raditi na sebi, brzo razmišljati, brzo reagovati, racionalno trošiti energiju. Neophodna je dobra lična organizovanost, poštovanje drugih, ali i zahtevanje da drugi uvažavaju vas. Dizajneri i fotografi se prema meni odnose profesionalno i odgovorno kao i ja prema njima. Svi smo mi deo tima čiji je cilj uspeh...
Sa drugim devojkama iza scene uglavnom pričam o poslu, o onom što nam je zajedničko.
Iako mnogi misle da je posao jednog modela samo zabava i neprekidan raspust, kad ćeš naći vremena da se istinski odmoriš? Ili je pravi odmor kad si zadovoljan onim sto radiš?
Učeći od uspešnih, shvatila sam da je najboli odmor promena vrste posla koji radiš, punjenje baterija uz rad i stalno održavanje radne temperature...

Više od deset godina srpske manekenke su među najuspešnijim u svetu. Još od 1997, kada je Nataša Vojnović pobedila na Elite Model Look izboru, tvoja matična agencija Forma Viva je mnogim devojkama omogućila da dožive nestvarne trenutke. Šta je najvažnije što si od njih naučila?
Od starijih i iskusnijih modela može i treba mnogo da se uči, kako bismo mi mlađi postali što kompletnije ličnosti. Moja je sreća da su moja matična agencija i njene iskusnije manekenke stekli lep rejting u svetu mode... Privilegija nas mlađih jeste da prolazimo putevima kojima su drugi prolazili, ali i generacijska obaveza da mi gradimo svoje puteve i otvaramo prostor za devojke koje će vremenom ući u svet mode... tako se traje...

I trenutno je mnogo naših devojaka u samom vrhu. Da li ti je drago kad sa nekim možeš da pričaš na srpskom u sred Njujorške nedelje mode?
Lepo je kad u dalekom svetu (u šumi ljudi) čujete svoj glas... Svako pile svojim glasom peva, voli da čuje svoj glas i nosi u srcu sliku svoje šume (socijalnog i prostornog ambijenta), posebno kada ste daleko od kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: