Veze i odnosi

Lepota može da ugrozi brak

Ranija istraživanja pokazala su da lepi ljudi lakše nalaze partnere, ali nova studija sa Harvarda upozorava da njihove veze kraće traju.

Ponedeljak, 10.04.2017.

20:56

Izvor: novosti.rs

Lepota može da ugrozi brak
Thinkstock

Podeli:

Razlog je, kako piše u zaključku objavljenom u "Britanskom psihološkom društvu", činjenica da su lepotice i lepotani skloniji da alternativu traže u drugim partnerima, pogotovo kad su nezadovoljni trenutnim.

Do ovog zaključka naučnici su došli kad su ispitanicima dali zadatak da ocene izgled nekoliko stotina muškaraca i žena kada su imali 17 i 18 godina, na osnovu njihovih fotografija iz školskih godišnjaka.

Zatim su istraživači pronašli podatke o ljubavnom životu i emotivnom statusu tih osoba u narednih 30 godina. Ispostavilo se da su oni koji su ocenjeni kao atraktivni, bili skloniji razvodima ili kraćim brakovima.

Da bi potvrdili ovu tezu, naučnici su zamolili iste ispitanike da ocene izgled 130 slavnih osoba, koje je "Forbs" proglasio najmoćnijima. Opet se pokazalo isto - slavni koji su atraktivniji češće su se razvodili i imali kraće brakove od moćnika koji nisu lepi i zgodni.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.