Veze i odnosi

Hrvatski javni servis uvodi erotske emisije

Hrvatska radio-televizija (HRT) je na poziv za javnu nabavku programa od nezavisnih proizvođača dobila ukupno 204 ponude, najviše za "kratke formate" o nauci i obrazovanju i zabavne emisije, ali i tri ponude za erotsku emisiju kao planiranu novost u programu javne televizije.

Sreda, 27.05.2015.

12:26

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Kako je stajalo u pozivu, HRT je tražio emisiju o erotici koja će "na moderan, informativan, provokativan i senzualan način kod gledalaca podsticati radost življenja i ljubavi", prenela je agencija Hina.

U pozivu nije bilo nikakvih ograničenja, osim zakonskih, a jedini uslov je bio da emisija ne sme da se odvija u klasičnom televizijskom studiju.

Erotska emisija je predviđena za emitovanje na Trećem programu HTV, čiji je urednik Dean Šoša, a planirano je dvadesetak polusatnih epizoda koje bi se prikazivale posle 23 sata.

Šoša je pre zatvaranja poziva za nabavku programa rekao da je interes za erotsku emisiju veliki jer, kako navodi, gledaoce naizgled više zanima politika, što nije istina, pošto je ljudima erotika mnogo važnija od politike.

Kako je Šoša istakao u Novom listu, buduće autore neće ničim sputavati, a voditelji erotske emisije na HRT-u "mogu biti akademici, modeli i 'alieni', ako se jave". Na HRT-u dosad nisu odgovorili ko im je ponudio erotsku emisiju i za koju cenu, jer ističu da je obrada ponuda u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.