Veze i odnosi

Kada je vreme da kažete "volim te"

Mnogi mešaju zaljubljenost i ljubav, pa već u prvim danima emotivne zanesenosti izgovore ove magične reči.

Ponedeljak, 03.11.2014.

15:12

Izvor: novosti.rs

Default images

Podeli:

Foto: Steve Arnold/Flickr.com

Dobro razmislite kada ćete partneru prvi put da kažete "volim te", jer ako izgovorite u pogrešnom trenutku, možete da upropastite vezu.

Mnogi mešaju zaljubljenost i ljubav, pa već u prvim danima emotivne zanesenosti izgovore ove magične reči. Ne možete voleti nekoga posle samo tri meseca zabavljanja, opominju stručnjaci za veze. Osim toga, posledice preranog izjavljivanja ljubavi vam se verovatno neće svideti. Partner će, s pravom, pomisliti da ste neozbiljni, a može i da se uplaši jer misli da se iza vaših reči krije želja za svadbom, decom i toplim domom.

Nije isključeno ni da ćete izgubiti samopouzdanje, ako vam voljena osoba umesto "I ja tebe" izgovori: "Pa, hvala, to je baš slatko". Ipak, kakav god odgovor da dobijete, nikako nemojte da pitate "Voliš li i ti mene"?

Najbolje vreme za izjavljivanje ljubavi je posle šest meseci veze, tvrde stručnjaci. Ali, nemojte previše da čekate jer druga strana može da se zapita da li je sve u redu sa vašim odnosom? Da ne biste bili povređeni, ako nema reciprociteta, obratite pažnju na ponašanje partnera. Ako na bilo koji način pokazuje da mu je stalo do vas, skupite hrabrost i kažite "Volim te".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare