Veze i odnosi

Da li muškarci žele pametne žene?

Mnoge žene su nekada morale da biraju između obrazovanja i udaje. Danas su se neke stvari promenile, ali neke su i dalje iste.

Subota, 18.02.2012.

09:30

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Da li muskarci zele pametne zene? Nekad: • Sredinom 20. veka bila je rasprostranjena tendencija da se zene, u smislu obrazovanja, udaju “iznad” sebe, a muskarci “ispod”. Smatralo se da obrazovana zena nije bila u stanju da voli, postuje i slusa kako suprugama dolikuje. • Zenama se nekada savetovalo da se prave da su glupe kako bi privukle muskarca. Pripadnicima jaceg pola pamet kod zene nikada nije bila visoko na listi prioriteta. Vazno je bilo da ona zna da kuva. • Pedesetih godina, muskarci su se salili da je zena sa diplomom u stvari diplomirala “spustanje” muskarca. Danas: • Danas se zenska inteligencija nalazi na 4. mestu pozeljnih kvaliteta – odmah iza uzajamne privlacnosti, pouzdanog karaktera i emotivne stabilnosti. • Zene se danas cesce udaju “ispod” sebe, ali kome je to vazno. Ne postoje dokazi da su losiji oni brakovi u kojima su zene obrazovanije, ali se mogu naci dokazi da one sigurno dobijaju vise pomoci oko kucnih poslova i da imaju bolji seks. Iako je danas svet spreman i otvoren za obrazovane zene vise nego ikada ranije, mnoge mlade dame i dalje traze muskarce obrazovanije od njih samih na koje “mogu da se ugledaju”. Zasto je to slucaj? Da li je normalno da vam smeta ako covek vasih snova nema isti broj diploma kao i vi? Da li je normalno da njemu to smeta? Svakako da nije, ali realnost je, nazalost, drugacija. Muskarci izgleda i dalje redje stupaju u brak sa zenama koje su manje obrazovane od njih, a ni one nemaju nista protiv da njihov partner bude taj koji ima koju diplomu vise. Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net Mnoge zene su nekada morale da biraju izmedju obrazovanja i udaje. Danas su se neke stvari promenile, ali neke su i dalje iste. Mnoge zene su nekada morale da biraju izmedju obrazovanja i udaje. Danas su se neke stvari promenile, ali neke su i dalje iste.

Nekad:

• Sredinom 20. veka bila je rasprostranjena tendencija da se žene, u smislu obrazovanja, udaju “iznad” sebe, a muškarci “ispod”. Smatralo se da obrazovana žena nije bila u stanju da voli, poštuje i sluša kako suprugama dolikuje.

• Ženama se nekada savetovalo da se prave da su glupe kako bi privukle muškarca. Pripadnicima jačeg pola pamet kod žene nikada nije bila visoko na listi prioriteta. Važno je bilo da ona zna da kuva.

• Pedesetih godina, muškarci su se šalili da je žena sa diplomom u stvari diplomirala “spuštanje” muškarca.

Danas:

• Danas se ženska inteligencija nalazi na 4. mestu poželjnih kvaliteta – odmah iza uzajamne privlačnosti, pouzdanog karaktera i emotivne stabilnosti.

• Žene se danas češće udaju “ispod” sebe, ali kome je to važno. Ne postoje dokazi da su lošiji oni brakovi u kojima su žene obrazovanije, ali se mogu naći dokazi da one sigurno dobijaju više pomoći oko kućnih poslova i da imaju bolji seks.

Iako je danas svet spreman i otvoren za obrazovane žene više nego ikada ranije, mnoge mlade dame i dalje traže muškarce obrazovanije od njih samih na koje “mogu da se ugledaju”.

Zašto je to slučaj?

Da li je normalno da vam smeta ako čovek vaših snova nema isti broj diploma kao i vi? Da li je normalno da njemu to smeta? Svakako da nije, ali realnost je, nažalost, drugačija. Muškarci izgleda i dalje ređe stupaju u brak sa ženama koje su manje obrazovane od njih, a ni one nemaju ništa protiv da njihov partner bude taj koji ima koju diplomu više.

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.