"Kako da volite svoje (krupno) telo"

Neke od najpoznatijih "plus size" manekenki sveta potpuno su se obnažile u poslednjem broju "Plus Model" Magazina.

Život

Izvor: B92

Petak, 12.10.2012.

09:10

Default images

Oktobarsko izdanje magazina za punije žene (plus-size) bavi se osetljivom temom o stidu koji krupnije žene osećaju zbog (veličine) svog tela.

Urednica magazina, Madelin Džons, rekla je da je cilj kampanje u ovom broju magazina, da skrene pažnju na ljude koji se iz bilo kog razloga stide svog tela.
"Stid zbog tela je sve prisutniji u našim životima. Punije žene su svakodnevno izložene omalovažavanju i diskriminaciji samo zbog toga što su krupne, međutim to nije rezervisana samo za njih - i mršavi ljudi su takođe sve češće predmet podsmeha i vređanja", rekla je urednica magazina.

Kako bi doprli do što većeg broja ljudi, uredništvo je ovomesečni broj postavilo na svoju internet stranicu, a već ga je pogledalo više od 600.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: