Šta sve žene rade za "prirodan" izgled

Mnoge rasprave vođene su na temu „da li muškarci vole prirodan izgled žena“. Međutim, pored farbanja, depiliranja i čupkanja, muškarci zapravo malo znaju koliko je truda potrebno da bi se postigao „prirodan izgled“.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2012.

18:30

Default images

Sudeći po poslednjem istraživanju, neverovatnih 90 odsto muškaraca veruje da su njihove lepše polovine „prirodno lepe“.

Četvrtina žena koje su učestvovale u ovom istraživanju otkrila je da ima barem jednu tajnu kada je lepota u pitanju, dok je 23 odsto priznalo da niko, pa čak ni njihovi prijatelji, ne znaju koliko vremena one provode u ulepšavanju.

Na samom vrhu tajnih stvari koje žene rade kako bi postigle prirodan izgled nalaze se depilacija i uklanjanje dlačica na licu, dok čak 23 odsto njih smatra da bi to bila najgora tajna koju bi njihov partner mogao da otkrije o njima.

Dalje na listi se nalazi strah da će partner otkriti da imaju dlake ispod pazuha, dlačice na nogama i sive vlasi u kosi.

Skoro 37 odsto žena izjavilo je da je boja njihove kose ona koju bi trebalo da imaju i koja im najbolje stoji, a ne ona sa kojom su rođene.

„Živimo u vremenu kada je jako malo stvari i dalje tabu. Mnoge žene se odlučuju da neke stvari ostanu tajna verujući da postoji premalo misterije u njihovim životima. Neki od tih rituala nisu uopšte romantični prizor. Mnoge žene svoje rituale obavljaju iza zatvorenih vrata kako bi održale romantiku u vezi i kako bi izgledale više prirodno seksi i atraktivno“, smatra psiholog Rejčel Doson.

Rituali ulepšavanja koje koje žene najviše kriju:

Depilacija i uklanjanje dlačica – 94 odsto

Bikini depilacija – 90 odsto

Izbeljivanje zuba – 90 odsto

Lažan ten – 79 odsto

Čupkanje obrva – 41 odsto

Farbanje kose – 36 odsto

Foto:

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: